Springen naar inhoud

Het isoleren van melkvet


  • Log in om te kunnen reageren

#1

habilis5

    habilis5


  • >25 berichten
  • 73 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 06 december 2011 - 18:06

Hallo iedereen,

We hebben een oplossing van 10ml volle melk, 10 ml ethanol en 2 ml ammonia. Maar waarom wordt er hier juist ammonia toegevoegd?

Ik denk dat het iets te maken heeft de proteÔnen die gebonden worden omdat COOH --> COO - gaat . De oplossing wordt dus hydrofiel waardoor water aangetrokken wordt en deeltjes neerslaan. Maar dit zal niet gebeuren door NH3 toe te voegen . Waarom niet ?

Mvg

Habilis5

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Drieske

    Drieske


  • >5k berichten
  • 10217 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 08 december 2011 - 19:45

Iemand die hier een handje kan toesteken?
Zoek je graag naar het meest interessante wetenschapsnieuws? Wij zoeken nog een vrijwilliger voor ons nieuwspostteam.

#3

Mrtn

    Mrtn


  • >1k berichten
  • 4220 berichten
  • VIP

Geplaatst op 09 december 2011 - 15:22

Zou het emulgatie kunnen verpesten waardoor je meer scheiding krijgt?

Veranderd door Mrtn, 09 december 2011 - 15:22

Of course, the theory of relativity only works if you're going west.
-Calvin-





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures