Albumine en pepsine
Moderator: ArcherBarry
-
- Berichten: 269
Albumine en pepsine
Hoe komt het dat albumine, een eiwit uit het bloedplasma dat tevens kan worden opgenomen door de voeding, klontert met vorming van witte vlokken in aanwezigheid van pepsine bij kamertemperatuur zowel in basisch als in zuur milieu? Het leek me logisch dat klontering enkel plaatsvindt in zuur milieu...
En dat de vlokvorming verdwijnt nadat de oplossing wordt verwarmd naar lichaamstemperatuur enkel bij het zure milieu?
mvg
En dat de vlokvorming verdwijnt nadat de oplossing wordt verwarmd naar lichaamstemperatuur enkel bij het zure milieu?
mvg
- Berichten: 1.146
Re: Albumine en pepsine
Verplaatst naar moleculaire biologie.
A word of encouragement during a failure is worth more than an hour of praise after success.
I hear, I know. I see, I remember. I do, I understand -Confucius-
I hear, I know. I see, I remember. I do, I understand -Confucius-
- Berichten: 6.058
Re: Albumine en pepsine
Dat zou betekenen dat de pH en temperatuur beiden een limiterende factor zijn:
enzym-substraat complex > product, verloopt niet bij kamertemperatuur ongeacht zuurtegraad
enzymsubstraat complex > product, verloopt wel bij lichaamstemperatuur maar alléén in een zuurmilieu.
Met andere woorden: het enzym is alleen actief bij een lage pH en hoge temperatuur.
enzym-substraat complex > product, verloopt niet bij kamertemperatuur ongeacht zuurtegraad
enzymsubstraat complex > product, verloopt wel bij lichaamstemperatuur maar alléén in een zuurmilieu.
Met andere woorden: het enzym is alleen actief bij een lage pH en hoge temperatuur.
That which can be asserted without evidence can be dismissed without evidence.
- Berichten: 6.058
Re: Albumine en pepsine
Zal wel te maken hebben met dat het albumine-pepsinecomplex niet wateroplosbaar is
That which can be asserted without evidence can be dismissed without evidence.