Albumine en pepsine

Moderator: ArcherBarry

Reageer
Berichten: 269

Albumine en pepsine

Hoe komt het dat albumine, een eiwit uit het bloedplasma dat tevens kan worden opgenomen door de voeding, klontert met vorming van witte vlokken in aanwezigheid van pepsine bij kamertemperatuur zowel in basisch als in zuur milieu? Het leek me logisch dat klontering enkel plaatsvindt in zuur milieu...

En dat de vlokvorming verdwijnt nadat de oplossing wordt verwarmd naar lichaamstemperatuur enkel bij het zure milieu?

mvg

Gebruikersavatar
Berichten: 1.146

Re: Albumine en pepsine

Verplaatst naar moleculaire biologie.
A word of encouragement during a failure is worth more than an hour of praise after success.

I hear, I know. I see, I remember. I do, I understand -Confucius-

Gebruikersavatar
Berichten: 6.058

Re: Albumine en pepsine

Dat zou betekenen dat de pH en temperatuur beiden een limiterende factor zijn:

enzym-substraat complex > product, verloopt niet bij kamertemperatuur ongeacht zuurtegraad

enzymsubstraat complex > product, verloopt wel bij lichaamstemperatuur maar alléén in een zuurmilieu.

Met andere woorden: het enzym is alleen actief bij een lage pH en hoge temperatuur.
That which can be asserted without evidence can be dismissed without evidence.

Berichten: 269

Re: Albumine en pepsine

Hoe komt het dan dat albumine klontert?

Gebruikersavatar
Berichten: 6.058

Re: Albumine en pepsine

Zal wel te maken hebben met dat het albumine-pepsinecomplex niet wateroplosbaar is
That which can be asserted without evidence can be dismissed without evidence.

Reageer