Springen naar inhoud

Matlab


  • Log in om te kunnen reageren

#1

lucca

    lucca


  • >250 berichten
  • 758 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 14 december 2011 - 14:36

hallo, probleempje in matlab:

ik heb 2 vergelijkingen, en die definieer ik eerst met een loop:
syms Q1 Q2

P = [1,2]

for j=1:2,

G(j) = P(j) * Q1 + 2 *Q2


end

Nu wil ik graag deze stelsel vergelijkgen (ik weet dat ze aan elkaar gelijk zijn) oplossen, dus :

solve( G(1), G(2) );Dan krijg ik een oplossen met vergelijkigen, dat wil ik niet, ik zou graag zien dat de solver de Q1 en Q2 als variabele meeneemt, zodat hij er naar oplost. Dus de loop print twee vergelijkingen met Q1 en Q2, maar deze kan de sovler dan niet herkennen als variabele, hoe los ik dit op? bvd!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Xenion

    Xenion


  • >1k berichten
  • 2606 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 14 december 2011 - 16:13

Kan je misschien in wiskunde notatie aangeven welk stelsel je juist wil oplossen, want ik zie niet wat je wil doen.

Als het een eenvoudig lineair stelsel is kan je het gewoon in matrixnotatie schrijven: Ax = b en dan kan je dat gewoon oplossen via x = A^-1 b.

#3

lucca

    lucca


  • >250 berichten
  • 758 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 14 december 2011 - 18:08

Xenion, dankje, maar dat lukt helaas niet, per vereglijking zit er weer een sommatie in en van die leuke grapjes, ander idee miss?:)

#4

Xenion

    Xenion


  • >1k berichten
  • 2606 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 14 december 2011 - 18:39

Zoiets dan: solve(G(1)-P(1), G(2)-P(2),Q1, Q2) ?
Ik zie niet goed waar je naartoe wil. Ik ben ook niet gewend van symbolisch te rekenen in matlab.

#5

lucca

    lucca


  • >250 berichten
  • 758 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 14 december 2011 - 18:48

hmm.. ja in principe heb ik eigenlijk vergelijkingen als:

p1 * R1 + .......... +R2 * 0.3 = 0
P2 * R2 + ......... + R1 * 0.3 +.... = 0
etc.

Met dan als onbekendes R1/R2/ en zo verder

Omdat het ondoebaar is alle vergelijkingen met de hand uit te schrijven (want dan werkt de solver wel gewoon), heb ik een loopje, waarin ik dan p1 en p2 varieer enz. Maar die staan dan in een vector en als ik die dan probeer te solven, dan ziet hij dit als een symbool en niet als variabele... miss dat iemand anders een goede tip heeft?:)





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures