Springen naar inhoud

Fysische informatica


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Aderi

    Aderi


  • >25 berichten
  • 37 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 05 januari 2012 - 20:55

Hallo,

Ik zit hier met een probleem.

De vraag is:

- De pulsenteller moet na het getal 3 automatisch weer op 0 springen. Bedenk de schakeling die hiervoor nodig is.

Ik gebruik hier voor een systeembord die op internet staat. http://www.sools.nl/...ft&page=sysbord en dan de eerste systeembord V1.51

Ik ben er echt heel lang mee bezig geweest maar het lukte gewoon niet!

Graag wil ik weten hoe dit moet worden opgelost.

Alvast bedankt...

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Xenion

    Xenion


  • >1k berichten
  • 2606 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 05 januari 2012 - 21:12

IF getal = 3 (binair: 2+1)
   reset

Zoiets?

#3

Aderi

    Aderi


  • >25 berichten
  • 37 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 05 januari 2012 - 21:19

IF getal = 3 (binair: 2+1)
   reset

Zoiets?


Ik snap wel dat je iets met die 1 en 2 moet doen. Maar weet niet precies wat je met elkaar allemaal moet verbinden :S

#4

Xenion

    Xenion


  • >1k berichten
  • 2606 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 05 januari 2012 - 21:22

Hint: de teller staat op 3 als de 2 EN de 1 een signaal geven.

#5

Aderi

    Aderi


  • >25 berichten
  • 37 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 05 januari 2012 - 21:28

Hint: de teller staat op 3 als de 2 EN de 1 een signaal geven.


Okee...maar ik snap dan niet hoe het AUTOMATISCH naar 0 moet

#6

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44867 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 05 januari 2012 - 21:35

je zou dat EN-signaal naar je reset kunnen sturen?
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#7

Aderi

    Aderi


  • >25 berichten
  • 37 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 05 januari 2012 - 21:42

je zou dat EN-signaal naar je reset kunnen sturen?


bedoel je zoiets? (zie bijlage)

Dit is natuurlijk nog niet hoe het moet zijn

Bijgevoegde miniaturen

  • Sys.PNG

#8

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44867 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 05 januari 2012 - 21:48

Nee, je gaat geen twee signalen geven met drukschakelaars, je moet die twee signalen van je pulsenteller af halen.

Als dan zowel de 2 als de 1 "hoog" zijn, wordt het EN signaal hoog, en dŠt zit aan de reset vast dus springt de teller vanzelf terug op 0. Zolang de teller loopt komt hij dus nooit

Waarschuwing: (compex)examens etc werken niet (meer) met die tomsoftborden, maar met Systematic. Dat werkt veel flexibeler, dan kun je nodige onderdelen op een verder leeg bord zetten en ůůk nog eens dusdanig plaatsen dat door de verbindingsdraden het geheel niet op een onontwarbaar bord spaghetti gaat lijken.

Voor relatief eenvoudige (deel)schakelingen als dit werkt Tomsoft prima, maar zodra je wat moet uitbreiden kom je componenten tekort of raak je totaal de weg kwijt in een wirwar van verbindingen.

euhm, zie ik nu pas goed:

De pulsenteller moet na het getal 3 automatisch weer op 0 springen.

Nog eenvoudiger dus: welk getal komt na 3? gebruik dŠt signaal om de zaak te resetten. Maar probeer daarna zeker ook dat 1 EN 2 om te resetten, ga je dat bord beter begrijpen.
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#9

Aderi

    Aderi


  • >25 berichten
  • 37 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 05 januari 2012 - 21:59

pff....Ik heb deze dus gemaakt. Ik kan m wel bij 2 op nul laten springen en ook bij 4 en 5 enz...maar niet op 3 :S

Bijgevoegde miniaturen

  • Knipsel.PNG

#10

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44867 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 05 januari 2012 - 22:12

toch moet die kloppen zo.
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#11

Aderi

    Aderi


  • >25 berichten
  • 37 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 05 januari 2012 - 22:15

toch moet die kloppen zo.



bij mij gaat het tm 2 en dan weer automatisch 0...best vaag

#12

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44867 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 05 januari 2012 - 22:17

EDIT:

systematic maar eens uit de krochten van mijn computer opgevist en gestart.

en wat je deed zou inderdaad perfect moeten werken:

pulsenteller.png



bij mij gaat het tm 2 en dan weer automatisch 0...best vaag

ja maar verdorie dat was toch wat je wou??

maar ik snap dan niet hoe het AUTOMATISCH naar 0 moet

ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#13

Aderi

    Aderi


  • >25 berichten
  • 37 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 05 januari 2012 - 22:20

EDIT:

systematic maar eens uit de krochten van mijn computer opgevist en gestart.

en wat je deed zou inderdaad perfect moeten werken:

pulsenteller.png




ja maar verdorie dat was toch wat je wou??


de vraag was dat het tm 3 ging en niet 2 namelijk...

#14

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44867 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 05 januari 2012 - 22:21

De pulsenteller moet na het getal 3 automatisch weer op 0 springen.

Nog eenvoudiger dus: welk getal komt na 3? gebruik dŠt signaal om de zaak te resetten. Maar probeer daarna zeker ook dat 1 EN 2 om te resetten, ga je dat bord beter begrijpen.

ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#15

Aderi

    Aderi


  • >25 berichten
  • 37 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 05 januari 2012 - 22:23

Nog eenvoudiger dus: welk getal komt na 3? gebruik dŠt signaal om de zaak te resetten. Maar probeer daarna zeker ook dat 1 EN 2 om te resetten, ga je dat bord beter begrijpen.


bedankt!





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures