Springen naar inhoud

Bacterien


  • Log in om te kunnen reageren

#1


  • Gast

Geplaatst op 17 oktober 2005 - 11:39

Hallo mensen. ik heb een vraagje...

Wat gebeurt er tijdens het afkoelingsproces met de bacterien..

AUB AUB hoop dat iemand hier antwoord op heeft....

Groeten aan iedereen

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Elmo

    Elmo


  • >1k berichten
  • 3437 berichten
  • VIP

Geplaatst op 17 oktober 2005 - 11:42

Meer iets voor biologie dan voor het feedback forum....
Never underestimate the predictability of stupidity...

#3

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44894 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 17 oktober 2005 - 11:52

Welk afkoelingsproces? Na pasteurisatie of zo?
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#4

Dino

    Dino


  • >250 berichten
  • 740 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 17 oktober 2005 - 12:14

hun methobolisme vertraagd tot bijna nul.

Als ze bevroren worden worden er extracellulaire en intracellulaire cristallen gevormd die de cellwand kunnen doorprikken.

xd

#5

Cassanne

    Cassanne


  • >1k berichten
  • 1349 berichten
  • VIP

Geplaatst op 17 oktober 2005 - 13:33

Vanaf welke temperatur koel je ze af en naar welke nieuwe temperatuur? Om wat voor bacterien gaat het?
Give a man a fire, and he's warm for a day. Set him on fire, and he's warm for the rest of his life!

#6

Mrtn

    Mrtn


  • >1k berichten
  • 4220 berichten
  • VIP

Geplaatst op 17 oktober 2005 - 22:08

Over het algemeen kan je zeggen dat hun activiteit zal afnemen en dus delen ze minder snel. Daarom hebben we allemaal een koelkast in huis..
Of course, the theory of relativity only works if you're going west.
-Calvin-

#7


  • Gast

Geplaatst op 19 oktober 2005 - 12:18

hey,ik vroegme af hoe de 4stappen gaan van de bacteriofaag.

in mijn cursus staat als volgd:
in de gastheercel worden nu ook dezelfde eiwitten gevormd als deze die men aantreft in de mantel van het virus,de gastheercel begint erfelijk materiaalte produceren van het zelfde type als dat van het virus,na het binnendringen in de gastheercel verliest het virus de eiwitmantel en komt het erfelijke materiaal vrij,na samenvoeging van erfelijk materiaal en manteleiwitten ontstaan nieuwe virussen die de gastheercel verlaten

nu zou ik ze in de juiste volorde moeten hebben :shock:
kan iemand me helpen aub?

#8

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44894 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 19 oktober 2005 - 12:21

3-2-1-4

dan klinkt het het meest logisch, toch?
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#9

Dalton

    Dalton


  • >250 berichten
  • 808 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 19 oktober 2005 - 22:23

na het binnendringen in de gastheercel verliest het virus de eiwitmantel en komt het erfelijke materiaal vrij,

de gastheercel begint erfelijk materiaalte produceren van het zelfde type als dat van het virus,

in de gastheercel worden nu ook dezelfde eiwitten gevormd als deze die men aantreft in de mantel van het virus,

na samenvoeging van erfelijk materiaal en manteleiwitten ontstaan nieuwe virussen die de gastheercel verlaten

#10

Impulske

    Impulske


  • >25 berichten
  • 43 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 04 november 2005 - 22:40

Vanaf welke temperatur koel je ze af en naar welke nieuwe temperatuur? Om wat voor bacterien gaat het?


Hey, ik werk in een labo voor onderzoek naar voedingspathogene bacteriŽn, dus ik kan je meedelen welke temperaturen wij gebruiken bij deze bacteriŽn.

Wanneer we kolonies willen bijhouden op bepaalde milieus gedurende enkele dagen, houden we die gewoon bij in een frigo op 4įC. Stockoplossingen van de meeste voedingspathogene bacteriŽn (ttz Salmonella enteritidis, Bacillus cereus, Listeria monocytogenes, Yersinia enterocolitica, ...) worden elke week aangemaakt en worden bewaard in plasma in een diepvries aan -20įC. Campylobacter stammen houden we bij in gelyseerd paardebloed en in een diepvries aan -80įC. DNA van bacteriŽn (voor moleculaire biologie) bewaren we eveneens op -20įC. Wanneer de stockoplossingen aangemaakt zijn, steken we die meteen in de diepvries, we laten die niet eerst afkoelen in de frigo ofzo. Hopelijk heb je er iets aan.
I love the light for it shows me the way, yet I will endure darkness because it shows me the stars

#11

The Don

    The Don


  • >1k berichten
  • 1259 berichten
  • VIP

Geplaatst op 09 november 2005 - 11:22

Hallo mensen. ik heb een vraagje...  

Wat gebeurt er tijdens het afkoelingsproces met de bacterien..

AUB AUB hoop dat iemand hier antwoord op heeft....

Groeten aan iedereen


Het enige antwoord dat ik kan geven is dat idd het metabolisme langzamer gaat werken bij lagere temperaturen.
Filosofie is een spel, de wetenschap is de scheidsrechter.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures