Het geheim achter de verwarmde hondenpoot

Moderator: Astro

Reageer
Gebruikersavatar
Berichten: 2.973

Het geheim achter de verwarmde hondenpoot

Honden kunnen op ijs en sneeuw lopen zonder koude voeten te krijgen. Wetenschappers van een Japanse universiteit hebben hun geheim nu ontrafeld.


Honden kunnen gedurende lange tijd op ijs en sneeuw lopen en rennen. En dat is eigenlijk best bijzonder. Hun lijf mag dan bedekt zijn met flink wat haar, hun pootjes (en dan met name de zolen) worden aan flink wat kou blootgesteld. Hier gaat dus ook veel lichaamswarmte verloren. Hoe houden de honden hun voeten en de rest van het lijf dan toch op temperatuur? Het blijkt aan een effectieve bloedsomloop te liggen...


Lees hier verder.


Lees hier meer. (Publicatie)

Bron: Scientias

Bron: Physorg


Hondenschoenen? Niet nodig!


Afbeelding
Small opportunities are often the beginning of great enterprises. (Demosthenes, 384 BC - 322 BC)

Berichten: 1.816

Re: Het geheim achter de verwarmde hondenpoot

Dat is in ieder geval leuk om te weten. Maar dat het ook andersom werkt is echter al vele jaren bekend. Mijn hond neemt om de zoveel tijd effe een afkoeling na wat rennen, door met z'n poten een paar minuten in het water te gaan staan. Overigens is het ook zo dat het zeker verstandig is om in de winter de "voeten" van je hond in te smeren met wat vaseline of andere crême ivm ijskristal-vorming, want dat is niet alleen pijnlijk, maar de wonden genezen nogal langzaam.
LiA

Reageer