Springen naar inhoud

Melkschuim


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Calama

    Calama


  • 0 - 25 berichten
  • 3 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 14 januari 2012 - 17:30

Kan er iemand uitleggen hoe het komt dat men melk kan opschuimen en waarom je volgens de een beter magere melk neemt en volgens de andere beter volle melk?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

sam375

    sam375


  • >25 berichten
  • 49 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 14 januari 2012 - 18:00

wat bedoel je precies? ik begrijp de vraag niet helemaal.

op Wikipedia kan je vinden dat schuim een mengeling is van gasbelletjes in vloeistof, maar of je er iets mee bent weet ik niet.
Als we wisten wat we deden, heette het geen onderzoek. - Albert Einstein

#3

Jemini

    Jemini


  • >100 berichten
  • 141 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 14 januari 2012 - 22:44

Kan er iemand uitleggen hoe het komt dat men melk kan opschuimen en waarom je volgens de een beter magere melk neemt en volgens de andere beter volle melk?

Dat is eigenlijk een mengsel van melk en zuurstof.
Volle melk kan je beter nemen voor de smaak, niet voor het schuim.

#4

Marko

    Marko


  • >5k berichten
  • 8935 berichten
  • VIP

Geplaatst op 16 januari 2012 - 10:39

Volgens deze bron zijn het de eiwitten in melk die voor de stabilisatie van de schuimlaag zorgen. De vetten in melk verstoren dit proces.

Dat klinkt niet onaannemelijk.

Cetero censeo Senseo non esse bibendum






0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures