Springen naar inhoud

Melk + azijn


  • Log in om te kunnen reageren

#1

sam375

    sam375


  • >25 berichten
  • 49 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 februari 2012 - 20:54

onlangs maakte ik plastic m.b.v. melk en azijn, best wel een leuk experimentje.
nu zou ik hier graag wat meer informatie over hebben die ik niet vond op het internet.

- hoe komt dit proces?
- is er een reactie vergelijking voor?
- welke melk gebruik je het best? volle? halfvolle? magere?
- waarom gebruik je die melk?

iemand een antwoord op een van mijn vragen?

alvast bedankt! :)
Als we wisten wat we deden, heette het geen onderzoek. - Albert Einstein

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Kravitz

    Kravitz


  • >1k berichten
  • 4042 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 02 februari 2012 - 21:15

Wat je bekomt is een neerslag van melkeiwitten, maar echt plastic? :)

Het principe dat achter deze proef zit is eenvoudig. In de melk zitten eiwitten, moleculen met een vrij lange keten die een goede gelijkenis vertonen met de polymeren in plastic. Het eiwit in kwestie is caseÔne. Deze caseÔnemoleculen slaan neer wanneer de azijn toegevoegd wordt en vormen een polymeer: dat is de plastic.

Bron
"Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm" - Winston Churchill

#3

sam375

    sam375


  • >25 berichten
  • 49 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 februari 2012 - 21:17

ik bedoelde niet echt plastic, maar zo werd het meestal beschreven in het recept.
Als we wisten wat we deden, heette het geen onderzoek. - Albert Einstein





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures