Springen naar inhoud

Recept van glucose-sucralose en lo salt


  • Log in om te kunnen reageren

#1

MJ11

    MJ11


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 14 februari 2012 - 20:07

Hallo allemaal,

Ik ben eigenlijk een leek op chemisch gebied en daarom mijn vraag:
Als ik glucose C6H12o6+(33%NaCl/67% KCl)+Sucralose C12H19Cl3O3 in zonnebloemolie meng in de volgende verhoudingen. 1 liter olie/1,5 ltr glucose/(3 gr sucralose op 1 liter olie) en 3 gram losalt op het gehele mengsel.
Dan krijg ik na verhitting een enorme verbranding .verkoling.
Als ik dit zelfde mengsel maar dan zonder het zout (33%NaCi/67%KCl) dus alleen de glucose, olie en sucralose verhit dan is dit beduidend minder.

Even in Jip en Janneke taal: Vinden deze stoffen zout niet leuk?...., geeft zout een extra reacti.e zodat alles heter wordt?

Ik hoop dat iemand mij het antwoord kan geven.

Met vriendelijke groeten,

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Benm

    Benm


  • >5k berichten
  • 8789 berichten
  • VIP

Geplaatst op 15 februari 2012 - 01:29

Je zou eigenlijk eens moeten meten wat er met de temperatuur gebeurd in beide situaties.

Ergens kan ik me voorstellen dat het zout water opneemt dat vrijkomt bij hydrolyse van de suikers, maar gezien de kleine hoeveelheid betwijfel ik of daar het hele verschil in zit.

Waar dient dit eigenlijk voor? Klinkt als een link proefje, olie en suiker 'koken' in de magnetron!
Victory through technology

#3

MJ11

    MJ11


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 15 februari 2012 - 07:04

@ Benm .....klinkt spannender dan het is ., het gaat om popcorn maken.
Wanneer ik het maak met bovenstaand recept (zonder het zout ) gaat alles goed maar zodra het zout erbij komt verbrand de boel snel.
Daarom mijn vraag.

#4

Benm

    Benm


  • >5k berichten
  • 8789 berichten
  • VIP

Geplaatst op 17 februari 2012 - 01:49

Ah okay, maar bereid je dit mengsel dan vooraf om er later mais in te gooien, of gaat het met mais en al de magnetron in?

En maakt het verschil als je bijv gewoon keukenzout gebruikt ipv dat Na/K mengsel?
Victory through technology

#5

Rien_nl

    Rien_nl


  • >25 berichten
  • 31 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 01 mei 2012 - 11:19

Lozo bevat niet alleen maar kalium als natrium vervanger. Er zit meer in misschien dat de akzo de samenstelling wil doorgeven.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures