Dioxine aantonen

Moderator: ArcherBarry

Reageer
Berichten: 14

Dioxine aantonen

In twee weken na een brandje in een plastic verdeeldoos in een ruimte van 4x17x3 meter, slaat de walm van de 6 kaarsen die 8 uur per dag branden veel sterker neer dan normaal. Het lijkt erop dat er een proces van fogging ontstaan is.

Als dit door de brand komt, dan zou dioxine een boosdoener kunnen zijn. De dioxine vormt een dun laagje op het gipsen, gesausde plafond en wanden waardoor kaarswalm veel sterker dan normaal blijft hechten en minder goed door ventilatie de ruimte verlaat.

Hoe kan je dioxine eigenlijk aantonen, mocht het als hechtlaagje aanwezig zijn?

Kan je het eigenlijk wel aantonen?

Het expertisebureau tracht het te doen met monsters die met een wattenschijfje, bevochtigd met gedemineraliseerd water, van het plafond worden gewist/geveegd/gepoetst. Hoe de monsters verder onderzocht worden, is niet bekend.

Berichten: 677

Re: Dioxine aantonen

Dioxines analyseer je met een GC, gekoppeld aan een hoge resolutie massaspectrometer. Deze techniek moet dan nog gecombineerd worden met isotoopdilutie. Eén enkel wattenstaafje zal hoe dan ook te weinig dioxines bevatten voor een analyse. De kost om één monster te laten analyzeren in een gespecialiseerd lab zal wel aanzienlijk zijn.

Reageer