Springen naar inhoud

Case structuur in labview.


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Bert F

    Bert F


  • >1k berichten
  • 2588 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 22 februari 2012 - 16:05

Graag had ik in labview een sub programmatje gemaakt dat enkel wordt uitgevoerd indien een bepaalde flag waar is.
Daarvoor gebruik ik een case structuur zoals op volgende tekening:



labview_probleem.JPG
Echter het lampje blijft aan indien het eenmaal aan gegaan is hoe komt dit?
Groeten.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

JorisL

    JorisL


  • >250 berichten
  • 555 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 22 februari 2012 - 22:36

Omdat je het manueel uit moet zetten als het false is.
Daarom kan je beter een true naar buiten laten komen als de case true is.
In het andere geval(false) sluit je daar een false-constant aan.

#3

Bert F

    Bert F


  • >1k berichten
  • 2588 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 23 februari 2012 - 11:06

maar als ik naar het geval false ga (door daar boven op te klikken) dan heb ik geen led meer? een nieuwe plaatsen geeft er mij twee in het frontpanel.

#4

JorisL

    JorisL


  • >250 berichten
  • 555 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 23 februari 2012 - 14:38

Je haalt je LED uit de case. Dan kan je in de case een true en false-constant zetten bij de respectieve cases.
Deze kan je nu uit de case halen.

#5

Bert F

    Bert F


  • >1k berichten
  • 2588 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 23 februari 2012 - 17:59

okť dat werkt bedankt daarvoor.

maar mijn bedoeling was om een stuk programma te isoleren en enkel laten uit te voeren als iets bepaald waar is. kan dat? want die led ga ik natuurlijk vervangen door iets anders meer gecompliceerd en dan is zo'n hiŽrarchie eventueel wel nuttig.

#6

JorisL

    JorisL


  • >250 berichten
  • 555 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 24 februari 2012 - 19:32

Dat ligt aan wat dat is, je kan bvb met variabelen of property nodes werken afhankelijk van wat je wilt.
Dat kan ik niet meteen zeggen zonder context





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures