Tomatensoep als redmiddel

Moderator: Astro

Reageer
Gebruikersavatar
Berichten: 10.179

Tomatensoep als redmiddel

Tomatensoep als redmiddel


Het Too Good to Waste team won gisteravond (1 maart) The Battle of the Cheetahs, een wedstrijd van het NCDO voor creatieve oplossingen op het gebied van voedselduurzaamheid door jongeren. Hun voorstel? Bijna verlopen fruit en groente in supermarkten niet weggooien, maar tot soep en sapjes laten verwerken door fabrikanten.


‘Er lijden zoveel mensen in de wereld honger, maar er wordt in Nederland 600 miljoen aan nog eetbaar voedsel weggegooid door supermarkten,’ vertelde Too Good to Waste tijdens hun presentatie ‘De Groente Draait Door!" in een volle zaal in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. ’Dat is toch een beetje vreemd. Daarbij worden met het voedsel indirect ook de grondstoffen benodigd voor het product weggegooid: jammer voor het milieu én de portemonnee.’


Als oplossing wil Too Good to Waste daarom supermarktgroente en fruit vlak voor de uiterste verkoopdatum als goedkope ingrediënten af laten halen door een voedselbewerkend bedrijf in plaats van een afvalverker. Te beginnen met tomaten die zowel kunnen dienen als basis voor soep en sap.


Lees verder: http://www.kennislink.nl/publicaties/oplos...apje-dichterbij
Zoek je graag naar het meest interessante wetenschapsnieuws? Wij zoeken nog een vrijwilliger voor ons nieuwspostteam.

Reageer