Springen naar inhoud

Logaritmische functie


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Aderi

    Aderi


  • >25 berichten
  • 37 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 11 maart 2012 - 11:18

Hallo

Ik heb op mijn GR TI-84 plus de nieuwste software 2.55 gedownload. Maar nu wil ik Logaritmische functies er in plaatse om een grafiek te krijgen. Maar elke keer als ik een functie plaats dan komt de grafiek heel raar uit te zien, en dat hoort niet.

Nu is mijn vraag. Hoe moet ik zo'n logaritmische functie nou invoeren in mijn GR om een goeie grafiek te krijgen?

vb. f(x)=˛log(x+5) en g(x)=˝^log(2x)-4

Als ik dit in mijn GR invoer dan krijg ik SYNTAX ERROR. En wanneer ik in plaats van die ˛log gewoon 2log invoer, krijg ik een hele rare grafiek wat niet klopt.

in de bijlage kunne jullie zien hoe de grafiek er uit moet komen te zien.

kan iemand mij vertellen hoe ik dit in mn GR kan invoeren zodat ik een goeie grafiek krijg? heb namelijk morgen een toets over:S

alvast bedank!

Bijgevoegde miniaturen

  • grafiek.png

Veranderd door Aderi, 11 maart 2012 - 11:21


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Safe

    Safe


  • >5k berichten
  • 9906 berichten
  • Pluimdrager

Geplaatst op 11 maart 2012 - 11:33

Je hebt de RR om van een grondtal a over te stappen op een door jou te kiezen grondtal bv g:
LaTeX

Hoe gaat nu je functie eruit zien?

#3

Aderi

    Aderi


  • >25 berichten
  • 37 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 11 maart 2012 - 11:36

Je hebt de RR om van een grondtal a over te stappen op een door jou te kiezen grondtal bv g:
LaTeX



Hoe gaat nu je functie eruit zien?


Maar wat moet ik invullen in plaats van die g?

#4

Safe

    Safe


  • >5k berichten
  • 9906 berichten
  • Pluimdrager

Geplaatst op 11 maart 2012 - 11:57

Welke log staan op je GRM?

#5

Aderi

    Aderi


  • >25 berichten
  • 37 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 11 maart 2012 - 12:01

Welke log staan op je GRM?


Ik heb een Ti-84 plus en daar staat links een knopje met LOG met daarboven in het blauw geschreven 10^x . Verder heb ik volgens mij geen andere log knoppen...

#6

Drieske

    Drieske


  • >5k berichten
  • 10217 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 11 maart 2012 - 12:12

Op een TI (83 en 84) staat het logaritme met grondtal 10, aangeduid met LOG, en het logaritme met grondtal e, aangeduid met LN. Als je het getal e nog niet kent, vergeet je dat maar :). Feit is sowieso dat LOG staat voor logaritme met grondtal 10. Helpt dit je?
Zoek je graag naar het meest interessante wetenschapsnieuws? Wij zoeken nog een vrijwilliger voor ons nieuwspostteam.

#7

Aderi

    Aderi


  • >25 berichten
  • 37 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 11 maart 2012 - 12:17

Op een TI (83 en 84) staat het logaritme met grondtal 10, aangeduid met LOG, en het logaritme met grondtal e, aangeduid met LN. Als je het getal e nog niet kent, vergeet je dat maar :). Feit is sowieso dat LOG staat voor logaritme met grondtal 10. Helpt dit je?


moet ik dan in plaats van 2log, 2LN invoeren?

#8

Drieske

    Drieske


  • >5k berichten
  • 10217 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 11 maart 2012 - 12:21

Nee. Je zult nooit met logaritme grondtal 2 kunnen werken. Je zult je functie moeten omzetten in logaritme met grondtal 10. En dat doe je met de formule die Safe je gaf. Hier is a, in dit geval, 2 voor jou, en g 10. Snap je dit?

LN in LOG veranderen, heeft overigens sowieso geen nut, daar beiden niet met grondtal 2 zijn. Maar ken je e? Want zonee: vergeet LN.
Zoek je graag naar het meest interessante wetenschapsnieuws? Wij zoeken nog een vrijwilliger voor ons nieuwspostteam.

#9

Aderi

    Aderi


  • >25 berichten
  • 37 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 11 maart 2012 - 12:23

Nee. Je zult nooit met logaritme grondtal 2 kunnen werken. Je zult je functie moeten omzetten in logaritme met grondtal 10. En dat doe je met de formule die Safe je gaf. Hier is a, in dit geval, 2 voor jou, en g 10. Snap je dit?

LN in LOG veranderen, heeft overigens sowieso geen nut, daar beiden niet met grondtal 2 zijn. Maar ken je e? Want zonee: vergeet LN.


nee hebben nog niks gehad over die e. Dus het is niet mogelijk om die formules in te voeren en dan zo'n grafiek te krijgen?

#10

Safe

    Safe


  • >5k berichten
  • 9906 berichten
  • Pluimdrager

Geplaatst op 11 maart 2012 - 12:24

Welk grondtal hebben de toetsen log en ln op jouw GRM? Als je dat niet weet, hoe kan je daar dan achter komen? Als je goed kijkt, ...

#11

Drieske

    Drieske


  • >5k berichten
  • 10217 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 11 maart 2012 - 12:25

Dus het is niet mogelijk om die formules in te voeren en dan zo'n grafiek te krijgen?

Jawel. Met de formule die Safe je reeds gaf... Maar uiteraard moet je die snappen (en kennen) om ze te kunnen gebruiken.

En vergeet die e en LN dan maar. Dan is enkel LOG van tel voor jou.
Zoek je graag naar het meest interessante wetenschapsnieuws? Wij zoeken nog een vrijwilliger voor ons nieuwspostteam.

#12

Safe

    Safe


  • >5k berichten
  • 9906 berichten
  • Pluimdrager

Geplaatst op 11 maart 2012 - 13:56

Kan je de volgende log met je GRM berekenen:
LaTeX
Kan je dat ook zonder je GRM ...





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures