Springen naar inhoud

Eiwitsplitsende enzymen in ananas


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Magda

    Magda


  • >25 berichten
  • 45 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 28 oktober 2005 - 10:09

Ik heb een tijd geleden veel verse ananas in 2 dagen op en had toen ineens behoorlijk last van mijn mond. Alsof je tong in de fik staat. Het zijn zeer waarschijnlijk de eiwit splitsende enzymen die mijn tong en slijmvlies van mijn mond aangetast hebben. Het heeft wel 2 weken geduurt voordat de pijn redelijk weg was en eigenlijk ben ik vanaf die tijd erg gevoelig voor een aantal producten. Zo kan ik eigenlijk geen paprika chips meer eten want dan heb ik er ook weer direct last van. Dus dat eet ik niet meer (bepaalde merken zijn erger, het zullen de sterke kruiden wel zijn, want eiwit splitsende enzymen zitten daar niet in). Verder weet ik dat kiwi ook stijf staat van de eiwit splitsende enzymen en dus die raak ik ook niet meer aan.
Toch zit er nog wel wat in mijn dieet waar die rot enzymen ook veel inzitten want ik ben er nog lang niet van verlost.


Wie heeft er een lijstje met producten die ik moet laten staan?
Wie kan mij vertellen welk enzym het is zodat ik beter kan uitzoeken waar het inzit?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Cassanne

    Cassanne


  • >1k berichten
  • 1349 berichten
  • VIP

Geplaatst op 28 oktober 2005 - 10:37

In kiwi zit het volgens mij ook. Daarvan krijg ik ook altijd last van mijn tong. Hetzelfde gevoel als na ananas.
Give a man a fire, and he's warm for a day. Set him on fire, and he's warm for the rest of his life!

#3

Klintersaas

    Klintersaas


  • >5k berichten
  • 8614 berichten
  • VIP

Geplaatst op 13 februari 2008 - 17:56

[quote name='Magda' post='111623' date='28 October 2005, 10:09']Wie kan mij vertellen welk enzym het is zodat ik beter kan uitzoeken waar het inzit?[/quote]
Het proteolytisch (= eiwitsplitsend) enzym uit ananas heet Bericht bekijken
Wie heeft er een lijstje met producten die ik moet laten staan?[/quote]
Andere producten die proteolytische enzymen bevatten zijn papaja (bevat papa´ne) en vijgen (bevatten fica´ne).

Geloof niet alles wat je leest.

Heb jij verstand van PHP? Word Technicus en help mee om Wetenschapsforum nog beter te maken!


#4

Wouter_Masselink

    Wouter_Masselink


  • >5k berichten
  • 8246 berichten
  • VIP

Geplaatst op 27 februari 2008 - 14:58

Alleen verse producten zullen deze -ines bevatten. Verwerkte of ingemaakte producten zullen geen enzymatische activiteit meer vertonen. (annanas op siroop heeft dus niet hetzelfde effect als verse annanas)
"Meep meep meep." Beaker





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures