Springen naar inhoud

aspartaam


  • Log in om te kunnen reageren

#1

maus_CF

    maus_CF


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 28 januari 2004 - 20:56

Hallo,

Kan iemand mij vertellen hoe de productie van aspartaam in zijn werk gaat en waarin je aspartaam kunt ontleden?

Mvg.

Maus

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Jorim

    Jorim


  • >5k berichten
  • 5075 berichten
  • Beheer

Geplaatst op 29 januari 2004 - 09:04

De synthese van aspartaam...

Als je meer wilt weten... zeg je het maar

#3

lucitemen

    lucitemen


  • 0 - 25 berichten
  • 10 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 19 maart 2006 - 11:48

aspartaam is een zoet stof die gebruikt word in de voedings industrie en wordt geproduceerd door DSM Geplaatste afbeelding
absence of evidence is not evidence of absence

#4

dieterk

    dieterk


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 03 mei 2006 - 19:03

De synthese van aspartaam...

Als je meer wilt weten... zeg je het maar

Ik zou nog graag een beetje meer weten als dat mogelijk is. Bedankt. Dan vooral over de bouw en de productie

#5

The Herminator

    The Herminator


  • >1k berichten
  • 2035 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 03 mei 2006 - 20:23

Een goede start is altijd Wikipedia -> klik!

Als je meer wilt weten is een Google search op "aspartaam" (166.000 hits) of "aspartame" (1.840.000 hits) de aangewezen weg!

ps: Jorim's aanbod ("als je meer wilt weten.....") was van 29 januari 2004 ;)

#6

dieterk

    dieterk


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 03 mei 2006 - 20:57

Een goede start is altijd Wikipedia -> klik!

Als je meer wilt weten is een Google search op "aspartaam" (166.000 hits) of "aspartame" (1.840.000 hits) de aangewezen weg!

ps: Jorim's aanbod ("als je meer wilt weten.....") was van 29 januari 2004 ;)

ow oke bedankt! :P

#7

Reejske

    Reejske


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 11 oktober 2006 - 14:13

Ik doe mijn profielwerkstuk over aspartaam. Als onderzoek wil ik aspartaam proberen aan te tonen in voedingsmiddelen, maar ik kan nergens echt vinden hoe ik dat moet doen. Ik weet al wel dat dunne laag chromatografie het beste is. Maar ik weet niet wat ik als loopvloeistof moet nemen? Of hoe ik het verder moet doen? Kan ik dan gewoon cola-light (of iets anders dat ik wil onderzoeken) op het dunne laag chromatografie papier aanstippen en dat dan in de loopvloeistof zetten? Of moet ik eerst iets anders doen?

#8

rwwh

    rwwh


  • >5k berichten
  • 6847 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 11 oktober 2006 - 20:21

Tsjonge, ik kan me voorstellen dat dit inderdaad niet zo eenvoudig is, omdat de onderdelen van aspartaam zo ontzettend gewoon zijn (aminozuren), en omdat aspartaam in kleine hoeveelheden in de voedingsmiddelen zit.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures