Springen naar inhoud

benzoŽzuur in garnalen


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Biomechanica

    Biomechanica


  • 0 - 25 berichten
  • 9 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 05 februari 2004 - 11:00

Wij moeten voor school, Mbo chemie, het gehalte benzoŽzuur in garnalen bepalen. Wie kan ons helpen met werkvoorschriften, referentiewaarden, ontsluitingsmethoden of algemene tips voor deze analyse.
Wij stellen elke reactie op prijs aangezien het erg moeilijk is info te vinden over dit onderwerp.
Assumption is the mother of all ****ups...

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

biochemiefreak

    biochemiefreak


  • >1k berichten
  • 2330 berichten
  • VIP

Geplaatst op 05 februari 2004 - 15:15

hierzijn een paar referentie waarden
garnalen gekookt 2000 mg/l
Garnalen van het type Crangon crangon en Crangon vulgaris, gekookt 6000 mg/l


meer kan ik momenteel niet vinden hier heb je in ieder geval wat.

#3

Jorim

    Jorim


  • >5k berichten
  • 5075 berichten
  • Beheer

Geplaatst op 05 februari 2004 - 21:30

Een determinatie van benzoŽzuur is natuurlijk geen probleem. Vooral de garnaal zal problemen opleveren daarom een voorschrift met een andere moeilijke matrix namelijk soyasaus of augurken:
Enzymic method for the spectrophotometric determinationof of benzoic acid in soy Sauce and pickles

Als voorbereiding zou ik meerdere garnalen door een blender halen voor een redelijk homogene oplossing





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures