Teruglopend aantal 'moleculaire' eerstejaars

Moderator: ArcherBarry

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer
Berichten: 485

Teruglopend aantal 'moleculaire' eerstejaars

Weer minder 'moleculaire' eerstejaars

Het aantal vooraanmeldingen van schoolverlaters, die dit jaar willen gaan studeren aan een Nederlandse universiteit, ligt vier procent lager dan vorig jaar rond deze tijd. En bij de moleculaire wetenschappen is het aantal vooraanmeldingen soms zelfs dramatisch lager, zo blijkt uit cijfers van de Informatie Beheer Groep.

De universiteiten blijven hopen dat dat het sombere beeld vanzelf wel weer bijtrekt, net zals het dat in andere jaren heeft gedaan.

Het totale aantal vooraanmeldingen is in Groningen het sterkst gedaald: min 19 %. Twente zit op -17%, de VU op -16%. Daarentegen staat de UvA op +15% en Utrecht en Wageningen elk op +4%.

In de chemische hoek vallen hardere klappen. In Twente is het aantal vooraanmeldingen voor chemische technologie 32 procent lager, en het aantal voor biomedische technologie zelfs 33 procent. In Delft, waar het totaal slechts drie procent is gedaald, staat de opleiding Life Science and Technology maar liefst veertig procent in de min.

Eén troost: in Twente gaat het bij bestuurskunde en communicatiewetenschappen nog slechter.

bronnen: Delta en UT-Nieuws (online), 22-24 maart 2004

Berichten: 485

Re: Teruglopend aantal 'moleculaire' eerstejaars

Kan iemand de absolute aantallen achterhalen??? Ik weet dat de VU bijvoorbeeld een jaar heeft gehad met 10 eerstejaars, ja als er dan het jaar erna nog maar 8 zich aanmelden heb je een terugloop van 20%. Die procenten zeggen niet zoveel vind ik.

Reageer