fysicochemie

Moderator: ArcherBarry

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer
Berichten: 13

fysicochemie

kent er iemand een site met vraagstukken (+antwoorden) fysicochemie?

Gebruikersavatar
Beheer
Berichten: 5.912

Re: fysicochemie

Fysicochemie

Dit is een tak, waarbinnen de concepten en wetten van de fysica gekoppeld worden aan chemische fenomenen met de bedoeling om een belangrijke hoeveelheid kwalitatieve (waarnemende) informatie te beschrijven in kwantitatieve (wiskundige) termen.

Hierna volgt een opsomming van de meest voorname onderdelen binnen de fysicochemie : de golfvergelijking van het electron, de kwantummechanische interpretatie van de atoomstructuur en de moleculaire structuur, de studie van de subatomaire deeltjes, de toepassing van de thermodynamica op de warmteontwikkeling bij chemische reacties, de theorie van het chemisch evenwicht, de orbitaaltheorie, de oppervlaktechemie, de principes van de elektrochemie.

Alhoewel de fysicochemie nauw verbonden is met zowel de organische als anorganische chemie, wordt ze toch beschouwd als een aparte discipline.

Je wilt een site met voorbeeldopgaven endergelijke ?? Dan kan je het beste even naar Engelse pagina's zoeken met google en dan zullen vooral de pdfjes interessant zijn. Of bedoel je wat anders ??

Gebruikersavatar
Berichten: 6.314

Re: fysicochemie

Het is ook handig om te weten op welk "fysicochemie niveau" je vragen zoekt.
You can't possibly be a scientist if you mind people thinking that you're a fool. (Douglas Adams)

Reageer