Springen naar inhoud

Amperometrie


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Bull

    Bull


  • 0 - 25 berichten
  • 3 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 17 juni 2004 - 20:49

Ik heb een klein opdrachtje van me school gekregen,
Deze valt onder amperometrie, en misschien zelfs wel biamperometrie.

Het idee is dat ik voor een aroma of flavour een werkwijze maak voor een amperometrische dan wel biamperometrische bepaling.
Help.....
Dit is niet m'n sterkste kant!

Het gaat om een flavour in tabak, bijvoorbeeld menthol of vanilline (vanille)

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Jooken

    Jooken


  • >250 berichten
  • 677 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 18 juni 2004 - 14:53

Hallo,

(bi)amperometrie is niet de beste techniek om een aromastof te analyseren. GC of HPLC is daar veel beter voor, omdat je dan een scheiding kan doen van de toch wel zeer complexe matrix. Elektrochemische technieken hebben wat weinig selectiviteit in een dergelijke matrix.

Toch bestaan er enkele methoden, wat me zo onmiddellijk te binnen schiet is de bepaling van vitamine C, ascorbinezuur, dat zeer goed polarografisch en dus ook amperometrisch kan bepaald worden. Het is dan ook zo makkelijk oxideerbaar dat er vrijwel niets interfereert.

Ascorbinezuur is niet onmiddellijk een aromastof, maar misschien is dat ook goed?

E. Jooken





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures