Springen naar inhoud

Dioxines


  • Log in om te kunnen reageren

#1

osmose

    osmose


  • >100 berichten
  • 130 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 14 september 2004 - 15:17

Ik moet voor milieukunde een semikwantitaiteve risico-analyse maken en daarvoor moet ik een aantal vragen beantwoorden. Ik heb er al een hoop kunnen beantwoorden, maar er zijn er een paar waar ik niets over kan vinden, misschien kunnen jullie me helpen?? :P

De risico-analyse schrijf ik over dioxines, zoals uit de titel van deze topic al gebleken is.

Het gaat om de volgende punten:
- Mate van verspreiding en mobiliteit in het milieu.
- Vorm waarin een stof in het milieu voorkomt en de levensduur (persistentie)
- Mate van (bio)accumulatie en biomagnificatie

Ik heb hier naar gezocht maar heb nog geen bruikbare informatie gevonden..... ;)

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Jorim

    Jorim


  • >5k berichten
  • 5076 berichten
  • Beheer

Geplaatst op 15 september 2004 - 11:56

Geen complete beantwoording, maar wel wat extra informatie op Belgochlor.be waaronder andere staat dat ze zeer moielijk afbreekbaar zijn wat ik in meer artikelen tegenkom. Ze hopen dus lekker op in je lichaam.
En op deze ook weer Belgisch site kan je wat vinden over de basisreacties die plaatsvinden voor het ontstaan van dioxines, vooral onvolledige verbranding van koolstofverbindingen levert dioxines op.

Even zoeken op 'dioxin' in dit pdfje en je weet in welke groepen stoffen (vorm) ze zitten en wat je eraan kan doen...

En verder staat er op die sites nog veel meer ;)

#3

Beryllium

    Beryllium


  • >5k berichten
  • 6314 berichten
  • Minicursusauteur

Geplaatst op 15 september 2004 - 12:37

Het probleem van dioxines ligt in het feit dat ze bij metaboliseren door je lichaam zeer reactieve oxiden vormen van de vorm (sorry ben officiŽle benaming even kwijt, daarom even een schetsje):

    O
   / \
RC---CR

...die aan DNA binden en daarmee replicatie bemoeilijken en verstoren.
Daarnaast zijn ze vrijwel allemaal slecht wateroplosbaar dus accumuleren ze in vetmassa. Zodoende is er dus ook verspreiding in de voedselketen.
You can't possibly be a scientist if you mind people thinking that you're a fool. (Douglas Adams)

#4

osmose

    osmose


  • >100 berichten
  • 130 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 17 september 2004 - 17:02

Bedankt voor de informatie!!
Ik ga er meteen weer mee aan de slag!! Geplaatste afbeelding

#5

Tom_CF

    Tom_CF


  • >100 berichten
  • 159 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 oktober 2004 - 09:43

@Beryllium

Dat zijn epoxides.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures