Springen naar inhoud

Suiker in chocolade


  • Log in om te kunnen reageren

#1

stranger25

    stranger25


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 17 oktober 2004 - 20:52

Hoe kan ik het suikergehalte in chocolade bepalen.
Alvast bedankt

Veranderd door stranger25, 17 oktober 2004 - 22:40


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Beryllium

    Beryllium


  • >5k berichten
  • 6314 berichten
  • Minicursusauteur

Geplaatst op 17 oktober 2004 - 21:20

Hallo stranger25, welkom op Chemieforum.nl!

Als je de suikers in chocolade wilt bepalen, zal je als eerste moeten zuiveren. Zorg dus dat je alle vetten etc. van de suikers kan scheiden. Dat kan je doen met extractie: door een waterfase en een organische fase te gebruiken kan je in ieder geval de suikers al scheiden van andere, slecht wateroplosbare bestanddelen.

Met HPLC (high performance liquid chromatography) kan je dan je water analyseren voor bestanddelen (je hebt dan wel wat oplossingen van verschillende suikers nodig).

Ik weet natuurlijk niet hoeveel je precies weet van dit soort methodes, dus als je het niet kan volgen moet je gewoon verder vragen!

Succes!

PS Denk eraan dat de Algemene Regels zeggen dat vragen naar kant-en-klare voorschriften niet is toegestaan. :cry:
You can't possibly be a scientist if you mind people thinking that you're a fool. (Douglas Adams)

#3

Jantine_CF

    Jantine_CF


  • Chemieforum.nl erelid
  • 485 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 18 oktober 2004 - 12:24

Wanneer je de suikers methyleert zou je ze ook nog kunnen bepalen op GC, maar dat is wel een bereklus.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures