Springen naar inhoud

Suikers in chocolade


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Steven_CF

    Steven_CF


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 14 november 2004 - 11:43

[COLOR=blue] Hallo Allemaal :P
Weet iemand van jullie hoe je suikers in chocolade kan bepalen
heb reeds vernomen dat dit kan met de methode van Luff-Schoorl.
Is dit waar?
Weet u mss nog een andere methode(s)

Alvast hartelijk bedank

steven ;)
BTW, technology is nothing more than a higher level of understanding--its not the evil many like to make it out to be.

Lou Baldin.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Heidewolf

    Heidewolf


  • >25 berichten
  • 68 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 14 november 2004 - 12:31

Het kan ook met spectro, je kleurt het glucose met DNS. Maar ik denk dat chocolade iets te donker is voor een spectro bepaling.

HPLC is een ook een idee.

#3

rappen-eddy

    rappen-eddy


  • >250 berichten
  • 774 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 03 februari 2007 - 19:28

je kan het glucosegehalte ook bepalen met enzym-kits, van roche als ik me niet vergis...

Luff schoorl gaat inderdaad ook perfect !

#4

Fuzzwood

    Fuzzwood


  • >5k berichten
  • 11101 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 03 februari 2007 - 19:41

Misschien eerst extraheren met kokend water?

Veranderd door FsWd, 03 februari 2007 - 19:42


#5

LvS_CF

    LvS_CF


  • >100 berichten
  • 139 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 03 februari 2007 - 20:17

Luff-Schoorl werkt prima,
het enige nadeel is de tijd die deze bepaling kost en
de hoeveelheid stappen. maar verde een prima method
een Brix meting gaat niet zo goed met een extract van chocolade
dit is iets te bruin.

voorschrift luff-schoorl:
http://www.pdv.nl/lm...s...ff schoorl"

#6

yochem_CF

    yochem_CF


  • >250 berichten
  • 385 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 04 februari 2007 - 16:08

Zijn het ook de suikers die verbranden als je chocola te snel wil smelten?

#7

rwwh

    rwwh


  • >5k berichten
  • 6847 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 04 februari 2007 - 21:14

Chocolade smelt bij 30-40 graden, bij die temperatuur gebeurt er niets met suikers. Echte chocolade bevat overigens voornamelijk vetten.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures