Springen naar inhoud

wijn


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Klaassen

    Klaassen


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 21 november 2004 - 13:53

De probleemstelling
Zou de oorzaak van de bittere smaak van de wijn magnesium-sulfaat kunnen zijn?De druiven waar de wijn van wordt gemaakt worden bemest met mengmeststof N+P+K+Mgo (7+6+6+2%) + stalmest.Als gewasbeschermigs-
middel wordt spuitzwavel gebruikt (zwavelgehalte 80%.In de winter wordt de kas-
grond doorgespoeld om het gloeirest binnen de perken te houden.Zou het zo kunnen zijn dat er toch nog te veel magnesium / zwavel in de grond aanwezig
blijft.
Is er een methode van onderzoek om het eventueel aanwezige magnesiumsulfaat
aan te tonen?
Wat kun je doen om de bittere smaak te verwijderen of neutraliseren

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Echtepino

    Echtepino


  • >250 berichten
  • 794 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 22 november 2004 - 14:43

Volgens mij komt die bittere/wrange smaak van tannine. Looizuur dus.

http://www.wijn.org/...en/tannine.html

Veranderd door Echtepino, 22 november 2004 - 14:43






0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures