Springen naar inhoud

[scheikunde] sulfiet in wijn


  • Log in om te kunnen reageren

#1

iris_CF

    iris_CF


  • 0 - 25 berichten
  • 15 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 december 2004 - 11:33

Hallo, kunnen jullie ons helpen?
Wij doen ons profielwerkstuk over de invloed van sulfiet in wijn. We hebben gelezen dat sulfiet onder andere wordt gebruikt voor het conserveren van wijn. Daarom willen we de bederfelijkheid van verschillende wijnen onderzoeken. Hoe kunnen we dit het beste doen?

Groetjes

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Jorim

    Jorim


  • >5k berichten
  • 5075 berichten
  • Beheer

Geplaatst op 02 december 2004 - 11:50

Welkom op Chemieforum.nl

Je kan natuurlijk sulfiet gaan bepalen in wijn met een simpele titratie (zie hier).

Het (hťťťl) lang laten staan van wijn om te kijken welke het eerste bederft lijkt mij niet zo handig, want wat is bederven precies en zijn alle omstandigheden wel steeds hetzelfde. Wat misschien wel mogelijk is, is om het sulfiet uit de wijn te halen (zelfde stofje gebruiken als bij de titratie alleen dan een overmaat). Daarna laat je het staan en observeer je wat er gebeurt...

#3

biochemiefreak

    biochemiefreak


  • >1k berichten
  • 2330 berichten
  • VIP

Geplaatst op 02 december 2004 - 12:19

Een hoog sulfiet gehalte in de wijn wil zeggen dat de oogst niet zo geweldig was. een vervelende bijwerking van een hoge concentratie (natuurlijk wel een concentratie dat is toegestaan) aan sulfiet is dat de consument er behoorlijke hoofdpijn van kan krijgen.

Mvg Ron

#4

juterh

    juterh


  • 0 - 25 berichten
  • 11 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 03 december 2004 - 11:07

In de warenwet, kun je hier genoeg over vinden





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures