Sciptie apothekersassistente HIV

Moderator: ArcherBarry

Gesloten
Berichten: 2

Sciptie apothekersassistente HIV

Ik zit in het derde jaar apothekersassistente en wil mijn scriptie graag over HIV/Aids gaan doen. Hierbij heb ik een doelstelling/vraag nodig met betrekking tot de apotheek.

Heeft iemand een idee???

Berichten: 311

Re: Sciptie apothekersassistente HIV

Stel je krijgt aids-remmers in de apotheek. Welke neem je dan, de beste of degene waar de meeste winst op wordt gemaakt? Hoe groot wil je het assortiment in je apotheek maken?

Of zit ik dit probleem iets te veel van de economische kant te bekijken?

Berichten: 9

Re: Sciptie apothekersassistente HIV

Ja, ik heb wel een idee.

Aangezien Aids/Hiv besmetting behandeld wordt, door hoog opgeleide specialisten heb je er weinig aan om te gaan uitzoeken welk middel voor welke patient het beste is.

Wat wel zeer interessant voor je is, zijn de bijwerkingen van deze geneesmiddelen.

Je zou je kunnen richten op het voorlichten van patienten. Benadrukken dat het belangrijk is dat deze medicijnen op uur en tijd ingenomen worden, en uitleggen waarom. Tijd nemen om met deze patienten hierover een gesprek aan te gaan. Wat te doen bij misselijkheid bijvoorbeeld. Wat te doen indien men een dosis vergeten heeft. Bespreek de veranderingen in het uiterlijkvan de patient, die door de cocktail van medicijnen kunnen optreden.

Kortom: voorlichten.

Farmaceutische patientenzorg. Dat is een van de kerntaken anno 2004 voor een apothekersassistente......

Het economische aspect is overigens in het geheel niet interessant.

De fabrikant mag er dan wel flink aan over houden, de apotheek niet.

De grootte van het assortiment is ook niet interessant, je houdt je vooraard meestal op 0 en besteld ad hoc. Deze middelen zijn erg duur om in te kopen, en de omzet is relatief laag.

Gesloten