Springen naar inhoud

Wijnsteenzuur en anionenwisselaarkolom


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Marlinde

    Marlinde


  • 0 - 25 berichten
  • 6 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 20 december 2004 - 13:02

Goedemiddag,

We zijn nog steeds met ons EXO bezig. Met de scheidingsmethode gaan we met behulp van een fotospectrometer het gehalte wijnsteenzuur bepalen (door de absorptie te meten).
Is het juist dat we het wijnsteenzuur eerst moeten isoleren met behulp van een anionenwisselaarkolom? Het eluaat bevat dan wijnsteenzuur. Wij vragen ons af of dit echt noodzakelijk is? Kunnen we niet gelijk de wijn laten reageren met een paar druppels vanadiumreagens (vanadium pentoxide V2O5), zodat het een gele kleur geeft, en daarna het gehalte wijnsteenzuur bepalen met behulp van een fotospectrometer?
Wat is dan precies het nut van het isoleren van het wijnsteenzuur met behulp van een anionenwisselaarkolom?

We hopen dat jullie ons hiermee kunnen helpen (als jullie ons nog niet zat zijn.. :D )

Bedankt!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Marlinde

    Marlinde


  • 0 - 25 berichten
  • 6 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 22 december 2004 - 18:50

Okť.....gelukkig zijn wij niet de enige die dit niet snapten! :D
Iedereen, in ieder geval, bedankt voor het nadenken, maar we zijn er al uitgekomen!

Groetjes

#3

JeroenCV

    JeroenCV


  • >1k berichten
  • 1153 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 23 december 2004 - 08:34

en wat was het antwoord?





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures