Springen naar inhoud

aantonen waterstofperoxide


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Annalie

    Annalie


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 21 december 2004 - 20:31

Ik zou graag willen weten, waaraan je kunt zien dat in honing veel of juist wat minder waterstofperoxide zit. Ik dacht dat ik zoiets met het enzym katalase op de een of andere manier kon doen, maar ik ben er niet helemaal uit hoe. Zou iemand mij misschien advies kunnen geven?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

DrQuico

    DrQuico


  • >1k berichten
  • 2952 berichten
  • VIP

Geplaatst op 21 december 2004 - 22:51

Enzymatisch waterstofperoxide aantonen lijkt me (als het al gemakkelijk te doen is) een best wel dure methode.

Op dit forum is al heel wat info over het aantonen van waterstofperoxide in verschillende mengsels te vinden. Vast ook wel een methode (permanganaat titratie bijv) die geschikt is voor honing.

klik HIER

Als je daarna nog vragen hebt horen we het graag.

#3

chemboy_CF

    chemboy_CF


  • >25 berichten
  • 31 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 23 december 2004 - 14:46

Hoi Annalie

Een snelle manier om op (hoeveelheid) peroxides te testen is het gebruiken van peroxide teststrips (Quantofix van Macherey-Nagel). Hiermee bepaal je aanwezigheid en hoeveelheid (0.5-25 mg/l) (waterstof)peroxide. Uiteraard moet je proberen of dit ook werkt bij visceuze honing. Eventueel zou je de honing kunnen verdunnen en dan het resultaat omrekenen.

Veel succes ermee.

#4

DrQuico

    DrQuico


  • >1k berichten
  • 2952 berichten
  • VIP

Geplaatst op 23 december 2004 - 15:46

Dat is inderdaad wel een veel snellere methode, maar als je het erg nauwkeurig wilt weten zul je toch moeten titreren.

#5

Mart van DJOE

    Mart van DJOE


  • >25 berichten
  • 36 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 28 december 2004 - 00:04

Ik zat hierover te denken, en kwam met een ideetje. Is het niet mogelijk er flink veel bruinsteen aan toe te voegen om daarmee het verval van de waterstofperoxide tot zuurstof en waterstofgas te katalyseren, en dan de hoeveelheid vrijgekomen gas te bepalen? Is niet duur en vrij simpel uit te voeren. Ik heb het niet getest overigens, ik heb geen honing (ik lust niet eens honing).





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures