Springen naar inhoud

Titratie


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Leeflang

    Leeflang


  • 0 - 25 berichten
  • 11 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 06 januari 2005 - 18:09

Heeft iemand een practicumvoorschrift of idee om het ethanolgehalte in witte wijn te bepalen? Ik heb al wel iets gevonden dat werkt met kaliumdichromaat en een terugtitratie met ijzerammoniumsulfaat en als indicator N-fenylanthranilzuur, maar ik vermoedt dat we dat niet op school hebben. Zijn er nog andere methoden om mbv een titratie het ethanolgehalte te bepalen? Of zijn er andere vervangers voor de indicator die (waarschijnlijk) wel op school aanwezig zijn?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Beaker

    Beaker


  • >25 berichten
  • 62 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 07 januari 2005 - 08:31

Hallo leeflang,

Een titratievoorschrift weet ik niet.
Maar op school hebben jullie vast wel een gc, daarop is heel makkelijk om een gehalte bepaling uit te voeren als je een IS (internestandaard) meeneemt bv IPA.

Gr

#3

Leeflang

    Leeflang


  • 0 - 25 berichten
  • 11 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 07 januari 2005 - 14:48

Danke ik heb nog nooit chromatografie gepleegt maar het lijkt me wel wat! Geplaatste afbeelding

#4

Jantine_CF

    Jantine_CF


  • Chemieforum.nl erelid
  • 485 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 08 januari 2005 - 21:00

Het beste is om de wijn te destilleren, zo raak je de suikers kwijt. En vervolgens de dichtheid bepalen. Er is ergens een tabel, kan ik evt. voor je opduiken, waar dan aan de hand van de dichtheid het alcoholpercentage berekend kan worden.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures