hevelen of aftappen

Moderator: ArcherBarry

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer
Berichten: 10

hevelen of aftappen

eej,

een vraagje, hoe kun je het best een kunststofvat leeg maken, met een aftapkraan of hevelen? in het vat zit dan een gevaarlijke vloeibare stof! en als het veiliger is om af te tappen moet de kraan dan onder aan of in het midden zitten?

grtz brenda

Gebruikersavatar
Beheer
Berichten: 5.917

Re: hevelen of aftappen

Bij hevelen, stop je een slang in het vat en laat je hem naar een lager punt leeglopen, het nadeel hieraan is dat je een 'beginnetje' moet hebben en dus even zelf moet aan zuigen. EN DAT MOET JE DUS NOOIT DOEN.

Wat denk je zelf dat er gebeurt als je gaat aftappen en de kraan zit halverwege ??

Berichten: 31

Re: hevelen of aftappen

Brenda,

het hangt er natuurlijk van af wat voor vat je hebt (als er een kraantje inzit is de keus niet zo moeilijk) en om wat voor vloeistof het gaat. Wanneer er geen kraantje in zit dan is hevelen wel een optie, mits je een slang hebt die bestand is tegen de vloeistof (vooraf checken dus). Je moet bij hevelen inderdaad eerst de vloeistof opzuigen, maar er zijn natuurlijk meer manieren om dat te doen behalve met je mond. Er zijn ook speciale plastic "pompjes" op de markt waarmee je vloeistof kunt overpompen (o.a. voor het overpompen van brandstof voor kacheltjes).

Succes ermee.

Berichten: 159

Re: hevelen of aftappen

Met een beetje zoeken had je dit gevonden.

Reageer