Springen naar inhoud

rauwe, gekookte, gebakken aardappel


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Kappi

    Kappi


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 15 januari 2005 - 14:07

Wordt de chemische samenstelling van aardappel anders:
van rauw naar gekookt, van rauw naar gebakken, van gekookt naar gebakken?

Op alle sites worden slechts het bekende rijtje koolhydraten, eiwitten etc. en alle mineralen en vitamines weergegeven, doch niets over de eventueel veranderde compositie van de aardappel zelf.
Is er iemand die hier wel meer over weet?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Beryllium

    Beryllium


  • >5k berichten
  • 6314 berichten
  • Minicursusauteur

Geplaatst op 15 januari 2005 - 14:24

Inderdaad zal er sprake van zijn dat er veranderingen in chemische samenstelling plaatsvinden. Bindingen tussen koolhydraten kunnen worden gebroken en nieuwe kunnen gevormd worden, eiwitten kunnen denatureren, vitaminen kunnen verloren gaan, en allerlei nieuwe stoffen worden gevormd (veelal aromaten).
You can't possibly be a scientist if you mind people thinking that you're a fool. (Douglas Adams)

#3

Kappi

    Kappi


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 15 januari 2005 - 18:00

Bestaat er een tabel of een lijst, waar je precies kunt zien wat de veranderingen in de chemische samenstelling van een aardappel zijn (van rauw naar gekookt en van rauw naar friet).
Zoiets als "zoek de zeven verschillen......."
Alvast bedankt voor de hulp!





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures