Springen naar inhoud

pH en sportdranken


  • Log in om te kunnen reageren

#1

nijnema

    nijnema


  • 0 - 25 berichten
  • 7 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 16 februari 2005 - 12:30

Voor ons profielwerkstuk willen we de zuurgraad (of de pH) van verschillende sportdranken gaan bepalen. Weet iemand misschien welke invloed(en) de pH van een sportdrank zou kunnen hebben op sportprestaties of chemische processen die plaatsvinden in het lichaam?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

biochemiefreak

    biochemiefreak


  • >1k berichten
  • 2330 berichten
  • VIP

Geplaatst op 16 februari 2005 - 12:46

alles wat je wilt weten voor sportdrank

Zuurgraad
Vaak wordt citroenzuur of andere organische zuren toegevoegd aan een sportdrank om de smaak te verbeteren. Deze organische bestanddelen voorkomen ook dat microbiologische organismen zich ontwikkelen in de drank en daardoor blijft de drank ook langer houdbaar. Vanuit een fysiologisch standpunt is er geen enkel voordeel van een grotere hoeveelheid zuur in de drank. Integendeel, een toegenomen zuurgraad zal de maaglediging remmen en er is ook wat anekdotisch bewijs dat een hoge zuurgraad (lage pH) maag-darmproblemen kunnen veroorzaken. Bovendien is een hoge zuurgraad ook voor het gebit niet aan te raden. Het lijkt erop dat hoe minder zuur de drank is, hoe sneller de maaglediging en dus de aanvoer van koolhydraten en water.

bron:WVC vlaanderen


MvG Ron

#3

nijnema

    nijnema


  • 0 - 25 berichten
  • 7 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 17 februari 2005 - 16:39

danku danku
Geplaatste afbeelding





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures