Springen naar inhoud

Kaas


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Marieke v Dijk

    Marieke v Dijk


  • 0 - 25 berichten
  • 14 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 22 februari 2005 - 19:26

Ik had een vraag over Kaas... :)

Wat is microbieel stremsel??

Kkan het echt niet vinden 8-[

Alvast bedankt
Groetjes Marieke

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Jorim

    Jorim


  • >5k berichten
  • 5079 berichten
  • Beheer

Geplaatst op 22 februari 2005 - 20:14

Stremsel op Wikipedia

Stremsel: Spijsverteringsenzymen afkomstig uit de lebmaag van een kalf
MicrobiŽle stremsel: Ander enzym, namelijk het enzym fromase (uit schimmels) of stremsel van genetisch gemodificeerde micro-organismen, waarbij een kalfgen in een bacterie wordt gebracht (dat is mij niet geheel duidelijk)

Je mag nog even zelf googlen, want het is niet heel duidelijk wat het nou precies is!

#3

biochemiefreak

    biochemiefreak


  • >1k berichten
  • 2330 berichten
  • VIP

Geplaatst op 23 februari 2005 - 08:43

stremsel van genetisch gemodificeerde micro-organismen, waarbij een kalfgen in een bacterie wordt gebracht (dat is mij niet geheel duidelijk)


Dit houdt in dat ze een bepaald gen in een bacterie klonen waardoor deze bacterie een spijsverteringsenzym van de kalfsmaag aanmaakt. Dit is eigenlijk best wel een makkelijke methode. Er worden bacteriŽn gekweekt en uit het DNA van een klaf wordt doormiddel van enzymen het gen er uitgeknipt en inde bacterie geplaatst. Hiervoor moet natuurlijk wel bekend zijn welk gen dit enzym opbouwd, maar daar is heel want onderzoek naar verricht. Zo heb je geen dieren meer nodig alleen genetische gemanipuleerde bacteriŽn. Zie hier weer een van de grote voordelen van genmodificatie :D

MvG Ron

#4

Jorim

    Jorim


  • >5k berichten
  • 5079 berichten
  • Beheer

Geplaatst op 23 februari 2005 - 09:10

Dat begreep ik wel :D het probleem is of die fromase of de bacteriŽn nou het microbiŽle stremsel zijn!

#5

JeroenCV

    JeroenCV


  • >1k berichten
  • 1153 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 23 februari 2005 - 09:51

volgens de van Dale:

mi∑cro∑bi'eel
bijvoeglijk naamwoord

1 bacterieel

dus ik denk dat het gaat om de bacterien.

#6

Marieke v Dijk

    Marieke v Dijk


  • 0 - 25 berichten
  • 14 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 23 februari 2005 - 10:44

Heej bedankt voor al jullie informatie.....

Groetjes Marieke

#7

biochemiefreak

    biochemiefreak


  • >1k berichten
  • 2330 berichten
  • VIP

Geplaatst op 23 februari 2005 - 11:20

het probleem is of die fromase of de bacteriŽn nou het microbiŽle stremsel zijn!

ja dus :) ik had het toch over een bacterie :D
Ik zou het anders ook niet weten dit lijkt me het meest logische :)

MvG Ron

#8

Dutchie86

    Dutchie86


  • >25 berichten
  • 68 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 januari 2007 - 13:34

Hallo mensen!!

Ik heb ook een vraag over kaas maken.. Wat is het verschil tussen de tradiotionele manier van kaas maken en de moderne manier? (denk dan aan welke micro-organismen en enzymen)

Groeten!

#9

biochemiefreak

    biochemiefreak


  • >1k berichten
  • 2330 berichten
  • VIP

Geplaatst op 02 januari 2007 - 14:14

Als je dit gehaal goed doorleest staat het antwoord daarbij.

MvG Ron





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures