[scheikunde] maken van haarkleuring

Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood

Reageer
Berichten: 6

[scheikunde] maken van haarkleuring

voor een project van chemie zijn we op zoek naar een manier om haarkleuring na te maken. hierbij moeten we uiteraard weten wat erin zit. en met welke normen omtrent gezondheid we moeten rekening houden. bovendien hebben we maar een half jaar om onze kleuring te produceren. dus moet de methode haalbaar zijn op die tijd. zijn er soms mensen die dit al eens geprobeerd hebben? of die een idee hebben van ingredienten?

cheers

veerle

Gebruikersavatar
Berichten: 2.116

Re: [scheikunde] maken van haarkleuring

Haarkleuringen zijn erg lastig na te maken, dit is cosmetische chemie voor gevorderden. Met name bij stoffen die voor een blijvende kleuring gebruikt worden zitten stoffen die eigenlijk niet verantwoord zijn, of alleen als je heel precies bent met de furmulering van het recept. In juni van dit jaar zal de EU naar alle waarschijnlijkheid gebruik van een aantal van deze stoffen verder aan banden leggen of zelfs verbieden.

Wat wel haalbaar is is de theoretische kant van het verhaal. Verder de kleurspoelingen en de direct uitwasbare kleuringen. EVentueel ook producten gebaseerd op henna, een van de zeer weinige echt veilige kleurstoffen voor permanente kleuring.

Je kan het beste de betreffende wetgeving erbij zoeken, er is namelijk een positieve lijst mbt gebruik van kleurstoffen in cosmetica. Positieve lijst wil zeggen dat alleen kleurstoffen die op die lijst staan in cosmetica mogen worden gebruikt. Voor de meeste andere ingrediënten geldt dat ze toegestaan zijn tenzij ze verboden zijn omdat ze op een negatieve lijst staan.

Je zou eens kunnen informeren bij http://www.hekserij.nl voor informatie over grondstoffen voor haarkleuring. Zitten niet in hun standaard assortiment overigens.
β-Damascenon en maneschijn

Berichten: 2.746

Re: [scheikunde] maken van haarkleuring

haar bleken (dus niet kleuren) kan gemakkelijk met H2O2

Reageer