Springen naar inhoud

[scheikunde] Bindkracht van suiker


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Gijs_CF

    Gijs_CF


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 07 maart 2005 - 20:45

Gegeven stelling: Citroenzuur zou de bindkracht van suiker verminderen.
Dit kwam naar voren tijdens een practicum waarin we een vruchtencoulis moesten binden met suiker. Er werd ook citroen aan toegevoegd waarschijnlijk om de zoete smaak wat te maskeren. Nu werd opgemerkt dat citroen ook de bindkracht van suiker verminderd? Mijn vraag: Is dat zo? Zo ja, hoe kan dat dan?
En waarom kan je beter poedersuiker gebruiken i.p.v. kristalsuiker? Is dit omdat poedersuiker 5% zetmeel bevat?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

JeroenCV

    JeroenCV


  • >1k berichten
  • 1153 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 08 maart 2005 - 16:38

1. wat is bindkracht van suiker?
2. wat is een vruchtencoulis?

kan je een iets duidelijker vraag stelling geven, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

mvg
Jeroen

#3

Beryllium

    Beryllium


  • >5k berichten
  • 6314 berichten
  • Minicursusauteur

Geplaatst op 08 maart 2005 - 16:57

Volgens mij is een vruchtencoulis een soort jam, toch?
You can't possibly be a scientist if you mind people thinking that you're a fool. (Douglas Adams)





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures