[scheikunde] Bindkracht van suiker
Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood
-
- Berichten: 2
[scheikunde] Bindkracht van suiker
Gegeven stelling: Citroenzuur zou de bindkracht van suiker verminderen.
Dit kwam naar voren tijdens een practicum waarin we een vruchtencoulis moesten binden met suiker. Er werd ook citroen aan toegevoegd waarschijnlijk om de zoete smaak wat te maskeren. Nu werd opgemerkt dat citroen ook de bindkracht van suiker verminderd? Mijn vraag: Is dat zo? Zo ja, hoe kan dat dan?
En waarom kan je beter poedersuiker gebruiken i.p.v. kristalsuiker? Is dit omdat poedersuiker 5% zetmeel bevat?
Dit kwam naar voren tijdens een practicum waarin we een vruchtencoulis moesten binden met suiker. Er werd ook citroen aan toegevoegd waarschijnlijk om de zoete smaak wat te maskeren. Nu werd opgemerkt dat citroen ook de bindkracht van suiker verminderd? Mijn vraag: Is dat zo? Zo ja, hoe kan dat dan?
En waarom kan je beter poedersuiker gebruiken i.p.v. kristalsuiker? Is dit omdat poedersuiker 5% zetmeel bevat?
-
- Berichten: 1.153
Re: [scheikunde] Bindkracht van suiker
1. wat is bindkracht van suiker?
2. wat is een vruchtencoulis?
kan je een iets duidelijker vraag stelling geven, dan kunnen wij je misschien verder helpen.
mvg
Jeroen
2. wat is een vruchtencoulis?
kan je een iets duidelijker vraag stelling geven, dan kunnen wij je misschien verder helpen.
mvg
Jeroen
- Berichten: 6.314
Re: [scheikunde] Bindkracht van suiker
Volgens mij is een vruchtencoulis een soort jam, toch?
You can't possibly be a scientist if you mind people thinking that you're a fool. (Douglas Adams)