Springen naar inhoud

Rochellezout maken


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Richard_CF

    Richard_CF


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 24 maart 2005 - 21:54

Ik zou graag rochellezout (kaliumnatriumtartraat) willen maken van wijnsteenzuur.
Ik heb ergens gelezen dat je natriumcarbonaat en kaliumcarbonaat moet toevoegen aan de wijnsteenzuuroplossing.
Klopt dit en in welke volgorde en verhoudingen moet ik dit doen.
Bvd

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

DrQuico

    DrQuico


  • >1k berichten
  • 2952 berichten
  • VIP

Geplaatst op 25 maart 2005 - 12:13

Als je de reactievergelijking opschrijft zie je direct wat de molverhouding moet zijn. Dan is het berekenen van de hoeveelheden (in gram) niet zo moeilijk.

De volgorde van toevoegen maakt niet zo veel uit. Je moet het wel rustig aan doen omdat er gas gevormd wordt en je wilt niet dat het je kolfje uitschuimt.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures