verschil biochemie en moleculaire biologie

Moderator: ArcherBarry

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer
Gebruikersavatar
Berichten: 1

verschil biochemie en moleculaire biologie

Ik heb een vraagje. Ik wil het liefst HLO biochemie doen, maar dat hebben ze niet op de hogeschool bij mij in de buurt. Ze hebben wel moleculaire biologie.

Wat is nou eigenlijk het verschil? Want die moleculaire biologie is een specialisatie binnen de chemie opleiding. Dus lijkt mij ook (een soort) biochemie.

Kan iemand het me uitleggen, of stel ik nu een hele domme vraag? :)

Berichten: 1.122

Re: verschil biochemie en moleculaire biologie

Hoi efyu.

Moleculaire biologie lijkt mij een vak dat van alles in kan houden. Ofwel ik denk niet dat je zo makkelijk kan zeggen wat je bij dat vak aan theorie krijgt op de HLO. Waarom ga je niet gewoon langs bij die school op bijvoorbeeld een open dag. Of je belt ze op. De docenten daar kunnen je denk ik het beste uitleg geven over wat je van het betreffende vak kan verwachten!

Grtz Bas

Gebruikersavatar
Berichten: 2.330

Re: verschil biochemie en moleculaire biologie

moleculaire biologie In moleculaire biologie bestudeert men de processen in levende cellen op het kleinste functionele niveau, namelijk dat van de moleculen. Hiervoor wordt een grote verscheidenheid aan technieken gebruikt, in de hoop de werking van de cel te doorgronden.

biochemie De biochemie onderzoekt de samenstelling en samenwerking van chemische verbindingen, die bijdragen tot de structuur van de organismen en hun stofwisselingsprocessen.

MvG Ron

Reageer