Springen naar inhoud

zetmeel en amylase


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Mosselman

    Mosselman


  • 0 - 25 berichten
  • 9 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 09 mei 2005 - 15:33

hallo,

ik heb een aantal vragen ivm zetmeel en amylase

Waarom dient er aan zetmeel iets te worden toegevoegd om toch nog optimaal te functioneren als het uit zijn vertrouwde omgeving gehaald werd???


En waarom hebben wij tijdens onze laboratorium experiment fosfaat en NaCl gedaan?

een zetmeeloplossing van 5 ml + 2ml fosfaat + 1 ml NaCl

(zetmeel oplossing = fosfaatbuffer van 0,1 M)

Werkt amylase beter bij een hogere fosfaatconcentratie???

thx

Veranderd door Mosselman, 09 mei 2005 - 15:33


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

ebeva

    ebeva


  • 0 - 25 berichten
  • 4 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 19 mei 2005 - 13:58

De vraag is mij wat onduidelijk.
Wat bedoel je met optimaal functioneren??
En wat is " vertrouwde omgeving"??

De werking van amylase is o.a. pH afhankelijk

#3

biochemiefreak

    biochemiefreak


  • >1k berichten
  • 2330 berichten
  • VIP

Geplaatst op 19 mei 2005 - 14:39

Waarom dient er aan zetmeel iets te worden toegevoegd om toch nog optimaal te functioneren als het uit zijn vertrouwde omgeving gehaald werd???

Je maakt een optimale omgeving voor het enzym niet voor het zetmeel. Enzymen zijn vaak temperatuur en pH afhankelijk.
Fosfaatbuffer is nodig om de pH stabiel te houden.
NaCl is denkt nodig om dit over een te komen met fyschologisch zout. (0,9%)

MvG Ron

#4

stoker

    stoker


  • >1k berichten
  • 2746 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 19 mei 2005 - 18:44

wordt dit dan gistvoeding genoemd? of heeft het niets met voeding te maken?

#5

biochemiefreak

    biochemiefreak


  • >1k berichten
  • 2330 berichten
  • VIP

Geplaatst op 20 mei 2005 - 07:50

wordt dit dan gistvoeding genoemd? of heeft het niets met voeding te maken?


In dit proces bevinden zich geen gisten en bacteriŽn. Gistvoeding wil zeggen dat het mogelijk is om cellen te laten groeien. Enzymen zijn eiwitten die functioneren bij bepaalde omstandigheden.

MvG Ron

#6

stoker

    stoker


  • >1k berichten
  • 2746 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 20 mei 2005 - 17:45

oei ja sorry

#7

biochemiefreak

    biochemiefreak


  • >1k berichten
  • 2330 berichten
  • VIP

Geplaatst op 21 mei 2005 - 09:14

oei ja sorry


Je hoeft geen sorry te zeggen hoor ;)

MvG Ron

#8

stoker

    stoker


  • >1k berichten
  • 2746 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 21 mei 2005 - 11:47

sorry dat ik sorry zei ;)

kan amylase werken bij 20įC?

#9

Fuzzwood

    Fuzzwood


  • >5k berichten
  • 11101 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 22 mei 2005 - 01:12

Nou, amylase is een lichaamseigenstof, en het zal geen toeval zijn dat we een constante temperatuur van 37,5 oC hebben hŤ ;)

#10

Dante_CF

    Dante_CF


  • >250 berichten
  • 592 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 22 mei 2005 - 06:43

Optimale werkingstemperatuur zal 37įC zijn, optimale pH 7.

Maar ik denk wel dat er nog enige activiteit is bij 20įC, maar wel heel wat minder dan bij optimale temp.

#11

cheMister

    cheMister


  • >250 berichten
  • 266 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 22 mei 2005 - 10:04

Optimale werkingstemperatuur hangt af van het type amylase. Ik werk met amylase waarbij de optimale temperatuur 105įC is.

#12

stoker

    stoker


  • >1k berichten
  • 2746 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 22 mei 2005 - 11:06

ik heb amylase beta
105įC lijkt me heel veel, hoe snel wordt er dan omgezet?

#13

cheMister

    cheMister


  • >250 berichten
  • 266 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 22 mei 2005 - 12:01

Die a-amylase is van B. lichiniformis.
De mens zal ook wel a-amylase hebben en die zal wel optimaal werken op 37įC.
Met b-amylase kunt ge wel geen a-1,6 bindingen knippen en ook niet in het midden van de keten + het geeft maar maltose.
Als ge uw proces wat wilt versnellen zult ge toch a-amylase, glucoamylase en pullulanase moeten toevoegen en dan hebt ge ook glucose als produkt.
Het is maar een tip want ik weet niet wat uw bedoeling is.

Veranderd door cheMister, 22 mei 2005 - 12:04


#14

biochemiefreak

    biochemiefreak


  • >1k berichten
  • 2330 berichten
  • VIP

Geplaatst op 26 mei 2005 - 09:21

Nog even een toevoeging.
De fosfaatbuffer moet een pH hebben tussen de 7.2 en 7.4 Dit is het optimum voor amylase. De mens heeft inderdaad α-amylase dat denatureert bij een temperatuur van 60 Cį.

MvG Ron

#15

stephan_CF

    stephan_CF


  • 0 - 25 berichten
  • 17 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 27 juni 2005 - 22:17

"knipt" a-amylase het zetmeel nou ook in maltose en dextrinen of knipt die weer anders? want op internet vond ik dat amylse zetmeel knipte in maltose en dextrinen.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures