zetmeel en amylase
Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood
-
- Berichten: 9
zetmeel en amylase
hallo,
ik heb een aantal vragen ivm zetmeel en amylase
Waarom dient er aan zetmeel iets te worden toegevoegd om toch nog optimaal te functioneren als het uit zijn vertrouwde omgeving gehaald werd???
En waarom hebben wij tijdens onze laboratorium experiment fosfaat en NaCl gedaan?
een zetmeeloplossing van 5 ml + 2ml fosfaat + 1 ml NaCl
(zetmeel oplossing = fosfaatbuffer van 0,1 M)
Werkt amylase beter bij een hogere fosfaatconcentratie???
thx
ik heb een aantal vragen ivm zetmeel en amylase
Waarom dient er aan zetmeel iets te worden toegevoegd om toch nog optimaal te functioneren als het uit zijn vertrouwde omgeving gehaald werd???
En waarom hebben wij tijdens onze laboratorium experiment fosfaat en NaCl gedaan?
een zetmeeloplossing van 5 ml + 2ml fosfaat + 1 ml NaCl
(zetmeel oplossing = fosfaatbuffer van 0,1 M)
Werkt amylase beter bij een hogere fosfaatconcentratie???
thx
-
- Berichten: 4
Re: zetmeel en amylase
De vraag is mij wat onduidelijk.
Wat bedoel je met optimaal functioneren??
En wat is " vertrouwde omgeving"??
De werking van amylase is o.a. pH afhankelijk
Wat bedoel je met optimaal functioneren??
En wat is " vertrouwde omgeving"??
De werking van amylase is o.a. pH afhankelijk
- Berichten: 2.330
Re: zetmeel en amylase
Je maakt een optimale omgeving voor het enzym niet voor het zetmeel. Enzymen zijn vaak temperatuur en pH afhankelijk.Waarom dient er aan zetmeel iets te worden toegevoegd om toch nog optimaal te functioneren als het uit zijn vertrouwde omgeving gehaald werd???
Fosfaatbuffer is nodig om de pH stabiel te houden.
NaCl is denkt nodig om dit over een te komen met fyschologisch zout. (0,9%)
MvG Ron
-
- Berichten: 2.746
Re: zetmeel en amylase
wordt dit dan gistvoeding genoemd? of heeft het niets met voeding te maken?
- Berichten: 2.330
Re: zetmeel en amylase
In dit proces bevinden zich geen gisten en bacteriën. Gistvoeding wil zeggen dat het mogelijk is om cellen te laten groeien. Enzymen zijn eiwitten die functioneren bij bepaalde omstandigheden.wordt dit dan gistvoeding genoemd? of heeft het niets met voeding te maken?
MvG Ron
- Berichten: 2.330
Re: zetmeel en amylase
Je hoeft geen sorry te zeggen hooroei ja sorry
MvG Ron
- Berichten: 11.177
Re: zetmeel en amylase
Nou, amylase is een lichaamseigenstof, en het zal geen toeval zijn dat we een constante temperatuur van 37,5 oC hebben hè
-
- Berichten: 592
Re: zetmeel en amylase
Optimale werkingstemperatuur zal 37°C zijn, optimale pH 7.
Maar ik denk wel dat er nog enige activiteit is bij 20°C, maar wel heel wat minder dan bij optimale temp.
Maar ik denk wel dat er nog enige activiteit is bij 20°C, maar wel heel wat minder dan bij optimale temp.
-
- Berichten: 266
Re: zetmeel en amylase
Optimale werkingstemperatuur hangt af van het type amylase. Ik werk met amylase waarbij de optimale temperatuur 105°C is.
-
- Berichten: 2.746
Re: zetmeel en amylase
ik heb amylase beta
105°C lijkt me heel veel, hoe snel wordt er dan omgezet?
105°C lijkt me heel veel, hoe snel wordt er dan omgezet?
-
- Berichten: 266
Re: zetmeel en amylase
Die a-amylase is van B. lichiniformis.
De mens zal ook wel a-amylase hebben en die zal wel optimaal werken op 37°C.
Met b-amylase kunt ge wel geen a-1,6 bindingen knippen en ook niet in het midden van de keten + het geeft maar maltose.
Als ge uw proces wat wilt versnellen zult ge toch a-amylase, glucoamylase en pullulanase moeten toevoegen en dan hebt ge ook glucose als produkt.
Het is maar een tip want ik weet niet wat uw bedoeling is.
De mens zal ook wel a-amylase hebben en die zal wel optimaal werken op 37°C.
Met b-amylase kunt ge wel geen a-1,6 bindingen knippen en ook niet in het midden van de keten + het geeft maar maltose.
Als ge uw proces wat wilt versnellen zult ge toch a-amylase, glucoamylase en pullulanase moeten toevoegen en dan hebt ge ook glucose als produkt.
Het is maar een tip want ik weet niet wat uw bedoeling is.
- Berichten: 2.330
Re: zetmeel en amylase
Nog even een toevoeging.
De fosfaatbuffer moet een pH hebben tussen de 7.2 en 7.4 Dit is het optimum voor amylase. De mens heeft inderdaad α-amylase dat denatureert bij een temperatuur van 60 C°.
MvG Ron
De fosfaatbuffer moet een pH hebben tussen de 7.2 en 7.4 Dit is het optimum voor amylase. De mens heeft inderdaad α-amylase dat denatureert bij een temperatuur van 60 C°.
MvG Ron
-
- Berichten: 17
Re: zetmeel en amylase
"knipt" a-amylase het zetmeel nou ook in maltose en dextrinen of knipt die weer anders? want op internet vond ik dat amylse zetmeel knipte in maltose en dextrinen.