zetmeel en amylase

Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood

Berichten: 9

zetmeel en amylase

hallo,

ik heb een aantal vragen ivm zetmeel en amylase

Waarom dient er aan zetmeel iets te worden toegevoegd om toch nog optimaal te functioneren als het uit zijn vertrouwde omgeving gehaald werd???

En waarom hebben wij tijdens onze laboratorium experiment fosfaat en NaCl gedaan?

een zetmeeloplossing van 5 ml + 2ml fosfaat + 1 ml NaCl

(zetmeel oplossing = fosfaatbuffer van 0,1 M)

Werkt amylase beter bij een hogere fosfaatconcentratie???

thx

Berichten: 4

Re: zetmeel en amylase

De vraag is mij wat onduidelijk.

Wat bedoel je met optimaal functioneren??

En wat is " vertrouwde omgeving"??

De werking van amylase is o.a. pH afhankelijk

Gebruikersavatar
Berichten: 2.330

Re: zetmeel en amylase

Waarom dient er aan zetmeel iets te worden toegevoegd om toch nog optimaal te functioneren als het uit zijn vertrouwde omgeving gehaald werd???
Je maakt een optimale omgeving voor het enzym niet voor het zetmeel. Enzymen zijn vaak temperatuur en pH afhankelijk.

Fosfaatbuffer is nodig om de pH stabiel te houden.

NaCl is denkt nodig om dit over een te komen met fyschologisch zout. (0,9%)

MvG Ron

Berichten: 2.746

Re: zetmeel en amylase

wordt dit dan gistvoeding genoemd? of heeft het niets met voeding te maken?

Gebruikersavatar
Berichten: 2.330

Re: zetmeel en amylase

wordt dit dan gistvoeding genoemd? of heeft het niets met voeding te maken?
In dit proces bevinden zich geen gisten en bacteriën. Gistvoeding wil zeggen dat het mogelijk is om cellen te laten groeien. Enzymen zijn eiwitten die functioneren bij bepaalde omstandigheden.

MvG Ron

Berichten: 2.746

Re: zetmeel en amylase

oei ja sorry

Gebruikersavatar
Berichten: 2.330

Re: zetmeel en amylase

oei ja sorry
Je hoeft geen sorry te zeggen hoor ;)

MvG Ron

Berichten: 2.746

Re: zetmeel en amylase

sorry dat ik sorry zei ;)

kan amylase werken bij 20°C?

Gebruikersavatar
Berichten: 11.177

Re: zetmeel en amylase

Nou, amylase is een lichaamseigenstof, en het zal geen toeval zijn dat we een constante temperatuur van 37,5 oC hebben hè ;)

Berichten: 592

Re: zetmeel en amylase

Optimale werkingstemperatuur zal 37°C zijn, optimale pH 7.

Maar ik denk wel dat er nog enige activiteit is bij 20°C, maar wel heel wat minder dan bij optimale temp.

Berichten: 266

Re: zetmeel en amylase

Optimale werkingstemperatuur hangt af van het type amylase. Ik werk met amylase waarbij de optimale temperatuur 105°C is.

Berichten: 2.746

Re: zetmeel en amylase

ik heb amylase beta

105°C lijkt me heel veel, hoe snel wordt er dan omgezet?

Berichten: 266

Re: zetmeel en amylase

Die a-amylase is van B. lichiniformis.

De mens zal ook wel a-amylase hebben en die zal wel optimaal werken op 37°C.

Met b-amylase kunt ge wel geen a-1,6 bindingen knippen en ook niet in het midden van de keten + het geeft maar maltose.

Als ge uw proces wat wilt versnellen zult ge toch a-amylase, glucoamylase en pullulanase moeten toevoegen en dan hebt ge ook glucose als produkt.

Het is maar een tip want ik weet niet wat uw bedoeling is.

Gebruikersavatar
Berichten: 2.330

Re: zetmeel en amylase

Nog even een toevoeging.

De fosfaatbuffer moet een pH hebben tussen de 7.2 en 7.4 Dit is het optimum voor amylase. De mens heeft inderdaad α-amylase dat denatureert bij een temperatuur van 60 C°.

MvG Ron

Berichten: 17

Re: zetmeel en amylase

"knipt" a-amylase het zetmeel nou ook in maltose en dextrinen of knipt die weer anders? want op internet vond ik dat amylse zetmeel knipte in maltose en dextrinen.

Reageer