Springen naar inhoud

[scheikunde] vetzuren scheiden mbv glc


  • Log in om te kunnen reageren

#1

latina

    latina


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 15 mei 2005 - 19:41

Hallo allemaal,

Kan iemand mij vertellen waarom de vetzuren veresterd moeten worden voordat ze gescheiden kunnen worden met de glc. heeft het misschien iets met het kookpunt te maken?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Napoleon1981

    Napoleon1981


  • >1k berichten
  • 2399 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 15 mei 2005 - 20:56

helemaal goed!!!

#3

bteunissen

    bteunissen


  • >1k berichten
  • 1122 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 17 mei 2005 - 09:32

Het heeft er meer dan iets mee te maken. Vetzuren zijn niet vluchtig dus zijn daarom ook niet te scheiden op de GC. ALs er van een vetzuur een methylester gemaakt wordt dan is deze wťl vluchtig. Ofwel, het kookpunt van de metylester ligt vele malen lager dan van het vetzuur 8-[

Grtz Bas

Veranderd door bteunissen, 17 mei 2005 - 09:33






0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures