Springen naar inhoud

[scheikunde] Natriumsulfaat dat water opneemt?


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Mzzlaer

    Mzzlaer


  • >25 berichten
  • 78 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 27 mei 2005 - 11:06

Ik heb een vraagje. Ik heb met een praktijk het vetgehalte in melk bepaald. Daarbij moest ik de eiwitten scheiden van de wei en vetten. Dat deed ik met azijn erin gooien. De eiwitten scheidden van de rest en dat filtreerde ik door gaas. Het filtraat bevat dus de vet. Maar nou snap ik iets niet. Ik moest uit dat filtraat het water halen. Want ik moest alleen de vetten overhouden.
In het voorschrift stond dat dat water wegging als je er Na2SO4 bij doet. Maar hoe kan dat? wat is de reactievergelijking daarvan?? ;)

bedankt alvast :)
simon

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Napoleon1981

    Napoleon1981


  • >1k berichten
  • 2399 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 27 mei 2005 - 11:08

Hint: kristalwater....... hier moet je verder mee komen ;)

Azijn (of een ander zuur) toevoegen om je eiwitten te laten neerslaan heet trouwens proteine precipitatie.

Veranderd door Napoleon1981, 27 mei 2005 - 11:09


#3

DrQuico

    DrQuico


  • >1k berichten
  • 2952 berichten
  • VIP

Geplaatst op 27 mei 2005 - 11:12

Het is mogelijk het decahydraat van natriumsulfaat te krijgen, en deca is 10.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures