Springen naar inhoud

Fosfatase-activiteit (in melk)


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Reteip

    Reteip


  • 0 - 25 berichten
  • 11 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 31 mei 2005 - 14:20

Weet iemand mij meer te vertellen over de reascties op de cel? tijdens het gehele fosfatase proces..

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

biochemiefreak

    biochemiefreak


  • >1k berichten
  • 2330 berichten
  • VIP

Geplaatst op 01 juni 2005 - 09:54

Het enzym alkalische fosfatase van de cel wordt gebruikt voor ATP omzettingen. Bedoel je dit?

MvG Ron

#3

stef.

    stef.


  • >100 berichten
  • 152 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 29 maart 2008 - 10:19

Weet iemand of fosfatase in melk ook afkomstig kan zijn van de koe zelf? en waarom mag die fosfatase eigenlijk niet in melk aanwezig zijn? waarom wordt gepasteuriseerd om dit te vernietigen???
Hopelijk kan iemand me helpen!
Alvast bedankt!

mvg,
Stef.

#4

*_gast_Gerard_*

  • Gast

Geplaatst op 29 maart 2008 - 14:41

Mijn idee is dat fosfatase is afkomstig van de koe en ik kan geen reden vinden waarom het niet in de melk mag zitten. De fosfatase mag niet in gepasteuriseerde melk zitten omdat dit enzym niet hittestabiel is.
Bij een temperatuur van ca 65 oC wordt fosfatase geinactiveerd waardoor aanwezigheid van dit enzym een marker is voor niet goed gepasteuriseerde melk.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures