Springen naar inhoud

verzepen van vetten


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Aziatic

    Aziatic


  • >25 berichten
  • 50 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 15 juni 2005 - 15:06

Wat wordt verstaan onder het verzepen van vetten. verklaar waarom dit bij het bepalen van chlolesterol gehalte in kaas nodig is en waarom alcoholische loog wordt gebruikt.

kan iemand me helpen met het beantwoorden van deze vraag ?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Jeffrey_Buter

    Jeffrey_Buter


  • >250 berichten
  • 857 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 15 juni 2005 - 15:13

Als je een vet hebt en je gaat dat verzepen dan laat je het vet reageren met een loog. Je doet het tegenovergestelde van ver-esteren. Je laat je ester (je vet bestaande uit glycerol en vetzuren) reageren met loog (door je vet in loog te koken) waarbij je het glycerol krijgt en het zuurrestion van het vetzuur.
Je vetzuur is combinatie met metaalion dat aan je loog vast zat (meest Na+ of K+). Dit is een zout wat ook wel een zeep wordt genoemd.

Veranderd door JeffreyButer, 15 juni 2005 - 15:17


#3

Aziatic

    Aziatic


  • >25 berichten
  • 50 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 15 juni 2005 - 15:53

bedankt!





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures