Springen naar inhoud

1-broomnaftaleen


  • Log in om te kunnen reageren

#1

beleving

    beleving


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 25 juni 2005 - 12:38

1-broomnaftaleen wordt oa gebruikt bij cacoaboterbepalingen. Kan iemand mij de precieze toepassing vertellen en wat er dan chemisch gebeurd???

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Beryllium

    Beryllium


  • >5k berichten
  • 6314 berichten
  • Minicursusauteur

Geplaatst op 25 juni 2005 - 19:06

Bepaling op welke manier? GC, LC, fotospectrometrisch...?

Als het laatste het geval is: broomnaftaleen fosforesceert.
You can't possibly be a scientist if you mind people thinking that you're a fool. (Douglas Adams)

#3

paulus_CF

    paulus_CF


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 28 juni 2005 - 16:17

Het verschil in brekingsindex tussen cacaoboter en 1-broomnaftaleen is zeer groot. Bovendien bestaat er een lineair verband tussen de verhoudingen cacaoboter: 1-broomnaftaleen en de brekingsindex van dat mengsel. Hierdoor is het mogelijk door middel van dat brekingsindexverschil het vetgehalte van cacaopoeder te bepalen

#4

jonggolde

    jonggolde


  • 0 - 25 berichten
  • 9 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 21 oktober 2014 - 17:26

Ik heb vroeger bij Jamin bij het bepalen van het vetgehalte geregeld broomnaftaleen binnengekregen bij het opzuigen in een pipet. Zou dat erg schadelijk geweest kunnen zijn?


#5

toaic

    toaic


  • >250 berichten
  • 445 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 22 oktober 2014 - 14:05

Google eens op msds 1-broomnaftaleen.


#6

jonggolde

    jonggolde


  • 0 - 25 berichten
  • 9 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 21 januari 2015 - 10:55

Mijn late dank voor uw reactie! 






0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures