tarwe - alcohol
Moderator: ArcherBarry
-
- Berichten: 2.746
tarwe - alcohol
als je een hoeveelheid ongebroken tarwe laat gisten en dergelijke, dan krijg je eerst sacchariden en enkele daarvan gisten tot ethanol, mijn vraag nu:
-hoeveel suiker komt er uiteindelijk vrij nadat de enzymen hun werk gedaan hebben?en hoeveel zetmeel blijft er over
-worden al die suikers dan omgezet tot ethanol, of blijft een bepaald deel gewoon suiker
-hoeveel water moet er toevoegd worden?
mvg kerCkhof
-hoeveel suiker komt er uiteindelijk vrij nadat de enzymen hun werk gedaan hebben?en hoeveel zetmeel blijft er over
-worden al die suikers dan omgezet tot ethanol, of blijft een bepaald deel gewoon suiker
-hoeveel water moet er toevoegd worden?
mvg kerCkhof
-
- Berichten: 1.153
Re: tarwe - alcohol
de hoeveelheid suiker die wordt gevormd weet ik niet, maar als we er even vanuit gaan dat het veel is dan is het antwoord op je tweede vraag als volgt:
De vergisting gaat maar tot een maximum % ethanol. Daarboven leeft gist niet meer. Dus niet al het suiker zal niet worden omgevormd.
De vergisting gaat maar tot een maximum % ethanol. Daarboven leeft gist niet meer. Dus niet al het suiker zal niet worden omgevormd.
-
- Berichten: 2.746
Re: tarwe - alcohol
daar had ik ook al aan gedacht
maar ik heb nog nooit een bier gezien waarin het alcholpercentage 12 is, dus waarschijnlijk stopt het gisten niet door de overige alcohol maar door een tekort aan suiker, en mijn vraag: hoeveel is dat?
en een tweede argument: bier is toch niet zoet?
maar ik heb nog nooit een bier gezien waarin het alcholpercentage 12 is, dus waarschijnlijk stopt het gisten niet door de overige alcohol maar door een tekort aan suiker, en mijn vraag: hoeveel is dat?
en een tweede argument: bier is toch niet zoet?
-
- Berichten: 14
Re: tarwe - alcohol
bier niet zoet?
Ooit al eens de fruitbierenassortiment van de brouwerij lindemans geproefd? Giet binnen als limonade.
Hangt af van de restsuikers na brouwen. (bepaald bij levering door een kleinschalige proefbrouw in het labo)
Dus niet alle suikers worden omgezet naar alchol. Eenmaal een bepaald et-OH % bereikt stopt de fermentatie door de gist. Ze worden vergiftigd door hun eigen uitwerpselen.
Anderzijds kan niet algemeen gezegd worden hoeveel suikers er vrijkomt uit tarwe of verwerkt kan worden door gist. Hangt af van de soort tarwe en de gistsoort. Ik heb tarwe gezien waar men veel van verwachte maar het resultaat omgekeerd was.
Ooit al eens de fruitbierenassortiment van de brouwerij lindemans geproefd? Giet binnen als limonade.
Hangt af van de restsuikers na brouwen. (bepaald bij levering door een kleinschalige proefbrouw in het labo)
Dus niet alle suikers worden omgezet naar alchol. Eenmaal een bepaald et-OH % bereikt stopt de fermentatie door de gist. Ze worden vergiftigd door hun eigen uitwerpselen.
Anderzijds kan niet algemeen gezegd worden hoeveel suikers er vrijkomt uit tarwe of verwerkt kan worden door gist. Hangt af van de soort tarwe en de gistsoort. Ik heb tarwe gezien waar men veel van verwachte maar het resultaat omgekeerd was.
- Berichten: 11.177
Re: tarwe - alcohol
Damn you two, nu heb ik ineens zin in bier [-XCort schreef: bier niet zoet?
Ooit al eens de fruitbierenassortiment van de brouwerij lindemans geproefd? Giet binnen als limonade.
Hangt af van de restsuikers na brouwen. (bepaald bij levering door een kleinschalige proefbrouw in het labo)
Dus niet alle suikers worden omgezet naar alchol. Eenmaal een bepaald et-OH % bereikt stopt de fermentatie door de gist. Ze worden vergiftigd door hun eigen uitwerpselen.
Anderzijds kan niet algemeen gezegd worden hoeveel suikers er vrijkomt uit tarwe of verwerkt kan worden door gist. Hangt af van de soort tarwe en de gistsoort. Ik heb tarwe gezien waar men veel van verwachte maar het resultaat omgekeerd was.
-
- Berichten: 83
Re: tarwe - alcohol
Bier met 12% alcohol zou wel bestaan, maar dan heet het wijn. Er zijn tegenwoordig gistsoorten die tot 18% alcohol overleven.
- Berichten: 3.507
Re: tarwe - alcohol
HUH!?Bier met 12% alcohol zou wel bestaan, maar dan heet het wijn. Er zijn tegenwoordig gistsoorten die tot 18% alcohol overleven.
Dus als je aan port alcohol toevoegt tot 40% heb je wodka???
Bier met 12% alcohol heet nog steeds bier, en bestaat wel degelijk!
http://www.reisomdewereld.nl/noordmiddeneuropa/westhoek.htmlWie tegen een stootje kan, moet ook een Sint-Sixtus proberen. Dit bier bevat 6', 8' of 12' alcohol. Zorg er voor dat u geen sterretjes ziet...
Een overzichtje: http://www.dma.be/p/bier/1_4.htm
Proost!!
I'm not suffering from insanity - I'm enjoying every minute of it!!