Springen naar inhoud

eiwitconcentratie


  • Log in om te kunnen reageren

#1

rommej

    rommej


  • 0 - 25 berichten
  • 6 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 26 september 2005 - 11:53

ik heb een vraag:

hoe kan ik van een bepaalde stof de concentratie aan eiwit bepalen?
ik heb dit namelijk nodig voor mijn profielwerkstuk.

alvast bedankt romme jongeneelen

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

JeroenCV

    JeroenCV


  • >1k berichten
  • 1153 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 26 september 2005 - 12:13

wat bedoel je precies?

Je hebt een monster (poeder??) en daarin zit eiwit en je wilt weten hoeveel?
Of je hebt een stof, welk een eiwit is en wilt weet welke?

Als je iets meer uitleg geeft kunnen wij je hier vast een stuk de goede kant op helpen.

#3

rommej

    rommej


  • 0 - 25 berichten
  • 6 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 26 september 2005 - 12:36

Ik heb een poeder het heet "eiwit 85" er zou 86,8% eiwit in moeten zitten en ik moet nu controleren of dat klopt.

#4

JeroenCV

    JeroenCV


  • >1k berichten
  • 1153 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 26 september 2005 - 12:57

heb je gegevens over wat de rest is? en welk eiwit?

lost dit alles (eiwit en rest) goed op in water?
ja--> precies een aantal mg afwegen en oplossen dan eiwit neerslaan, filtreren dan wegen...het massa verschil van wat je hebt afgewogen voor en na oplossen/neerslaan is je eiwit %

Nee--> precies aantal mg afwegen, toch oplossen affiltreren wegen etc.

#5

rommej

    rommej


  • 0 - 25 berichten
  • 6 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 26 september 2005 - 13:27

de ingredienten zijn:
calcium-caseinaat, ei-eiwit, ion exchanged wei eiwit, aroma, fructose, zoetstoffen ( sacharine en cyclamaat), antiklontermiddel (E551), verdikkingsmiddel (Xanthaan) en vitamines.

verder zitten er koolhydraten en vetten in.

verder sttat er op de verpakking dat het product bestaat uit melkeiwitten( calcium-caseninaat, lactalbumine en lacglobuline.) en ei-eiwitten

#6

biochemiefreak

    biochemiefreak


  • >1k berichten
  • 2330 berichten
  • VIP

Geplaatst op 26 september 2005 - 13:30

eiwit bepaling

Misschien heb je hier nog wel wat aan.

MvG Ron

#7

JeroenCV

    JeroenCV


  • >1k berichten
  • 1153 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 26 september 2005 - 14:05

met de linnk van Ron kom je heel ver.

ei-eiwit zal wel voor het grootste gedeelte ovalbumine zijn.

uit nieuwsgierigheid: wat is dit voor een mix? waar komt die monster vandaan?

#8

rommej

    rommej


  • 0 - 25 berichten
  • 6 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 26 september 2005 - 14:15

gewoon een pot gekocht bij de perry [-X

#9

Hovinsj1

    Hovinsj1


  • >100 berichten
  • 125 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 26 september 2005 - 15:16

De eiwit methode is volgens Lowry (niet Lowdy) en stamt uit 1951.

http://www.jbc.org/c...2F265#193/1/265

Ondertussen zijn er wel minder bewerkelijke eiwitmethoden beschikbaar. Je kunt denken aan de BCA methode (Pierce). De meeste methoden zijn gebaseerd op spectrofotometrie, dus ijklijntje maken (misschien met ovalbumine ipv albumine omdat dit eiwit meer overeen komt met het echte monster).

Sjouke

#10

rommej

    rommej


  • 0 - 25 berichten
  • 6 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 28 september 2005 - 10:25

wat word bedoelt met de TCA-oplossing en het RSA???
ik vat het niet helemaal 8-[

#11

Hovinsj1

    Hovinsj1


  • >100 berichten
  • 125 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 28 september 2005 - 12:07

Het is een chemieforum, maar daarom mag er nog wel correct Nederlands geschreven worden (wordt bedoeld).....

TCA = trichloor azijnzuur. Dit wordt gebruikt om eiwitten in oplissing neer te slaan. Bv. 5-10 m/v % eindconcentratie TCA in een oplossing op ijs, slaat al je eiwit neer. Na centrifugeren kun je de eiwitpellet bewerken voor verdere analyse. Je kunt ook combinaties van TCA en aceton gebruiken (aceton, methanol of ethanol kan ook). Hou er wel rekening mee, dat je nooit kwantitatief neerslaat, kleinere eiwitten blijven ook vaak in oplossing.

RSA = BSA = runder (bovine) serum albumine

Sjouke

Veranderd door Hovinsj1, 28 september 2005 - 12:08


#12

JeroenCV

    JeroenCV


  • >1k berichten
  • 1153 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 28 september 2005 - 12:10

TCA = trichloor azijnzuur. Dit wordt gebruikt om eiwitten in oplissing neer te slaan. Bv. 5-10 m/v % eindconcentratie TCA in een oplossing op ijs, slaat al je eiwit neer.

Hoi sjouke,

geldt dit voor alle eiwitten? of heb je ook die niet neerslaan met TCA?

waarom op ijs?

groet
Jeroen

#13

al.galle

    al.galle


  • 0 - 25 berichten
  • 11 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 04 oktober 2005 - 11:11

Je kunt een stikstofbepaling uitvoeren en hier uit het eiwitgehalte bereken.
Vermenigvuldingings factor voor melkeiwit 6,37 en voor ei-eiwit 6,25
Stikstof kun je bepalen met nen 6633

Hopelijk heb je hier iets aan dit is niet zon bewekelijke methode.

Groetjes Albert

Veranderd door al.galle, 04 oktober 2005 - 11:12


#14

sdekivit

    sdekivit


  • >250 berichten
  • 704 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 04 oktober 2005 - 18:46

het gemakkelijkst is gewoon een ELISA uit te voeren en de extinctie te meten bij 490 nm of simpelweg de resultaten af te lezen van een ELISA-scanner.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures