Springen naar inhoud

Denaturatie eiwitten


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Xions

    Xions


  • 0 - 25 berichten
  • 3 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 05 oktober 2005 - 17:09

Ik moet voor een project eiwitten denatureren, dit kan volgens mij op 5 manieren:
verhitten,
toevoegen van zuren,
toevoegen van zouten van zware metalen (kopersulfaat),
toevoegen van sommige koolstofverbindingen (alcohol),
hydrolyse

de zouten van zware metalen en koolstofverbindingen zijn de opdrachten waar ik problemen mee heb.
alleen weet ik niet goed welke stoffen ik moet gebruiken en hoeveel van elk....
en ik moet ook kunnen uitleggen wat er gebeurt.
hulp gevraagd aub...

Xions

Gideon: Ik heb je topic even veplaatst en ik moet toegeven dat ik niet precies weet waar die moet staan (multidisciplinariteit => mooi scrabble woord 8-[) . Ik vind hem in ieder geval niet in organische chemie thuishoren.

Veranderd door Gideon, 05 oktober 2005 - 18:50


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Gideon

    Gideon


  • Chemiefoum.nl erelid
  • 337 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 05 oktober 2005 - 19:00

Eiwitconformaties zijn grotendeels afhankelijk van het milieu waarin de eiwitten zich bevinden (zie het als 'oplosmiddel'). Denkbare eigenschappen hiervan zijn dan polariteit (bijv. alcoholen verlagen dit), zoutconcentratie (gok: verhoogt de dielektrische constante van het oplosmiddel) en pH (dit geeft dus ook gelijk mogelijkheid tot hydrolyse). Hier kun je wel wat mee denk ik





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures