Springen naar inhoud

Margarine


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Marieke v Dijk

    Marieke v Dijk


  • 0 - 25 berichten
  • 14 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 13 oktober 2005 - 17:38

Hallo allemaal!

Ik heb weer eens een aantal vraagjes voor jullie 8-[
* Ik wil graag weten of het klopt dat halvarine maar voor de helft uitmargarine bestaat.
*Waarom kun je wel in margarine bakken en niet in halvarine?
*Heeft dat miss met het smelt/kookpunt te maken?
*Of miss met de energie?

Nou alvast weer heel erg bedankt!!

Greetz Marieke

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

rwwh

    rwwh


  • >5k berichten
  • 6847 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 13 oktober 2005 - 17:45

Margarine en halvarine zijn geen zuivere stoffen, en hebben dus geen "smeltpunt"...

Beide zijn emulsies van vet/water. In halvarine is die emulsie extra gestabiliseerd, en zit er veel meer water in. Dat water gaat in de pan nogal spetteren: bij bakken wil je de temperatuur veel hoger dan 100C hebben!

#3

Fuzzwood

    Fuzzwood


  • >5k berichten
  • 11101 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 13 oktober 2005 - 17:48

En dus gebruik je margarine met een veel lager watergehalte, zodat dit vlug verdampt (de belletjes gaan dan weg en je kunt het spek gaan braden 8-[) en de olie ineens loeiheet gaat worden.

#4

Marieke v Dijk

    Marieke v Dijk


  • 0 - 25 berichten
  • 14 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 20 oktober 2005 - 19:56

Heej weer heel erg bedankt voor jullie hulp!!

Greetz Marieke

#5

Lmb_CF

    Lmb_CF


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 09 november 2005 - 11:44

omg k heb PRECIES dezelfde opdracht:P mag ik weten op welke school jij zit? ik zit op het ROC te eindhoven in klas LA1C-9
thnx laterz:P

Richy
At one point in your life, you have the things you want the most or the reasons why you don't.

#6

Plumbummiej

    Plumbummiej


  • >25 berichten
  • 35 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 21 december 2005 - 16:47

Ik had ook precies dezelfde vragen. k zit ook op het ROC Leeuwenborgh in Sittard. Tis gewoon een bepaalde lesmethode :eusa_sick:
zal wel van een blokboek zijn he? :P

#7

dolfijnilja

    dolfijnilja


  • 0 - 25 berichten
  • 3 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 04 oktober 2006 - 09:28

1 jaar later en raad eens...idd ik heb dezelfde vragen... Ergens hier op het forum stond dat je de Karl Fisher methode kon gebruiken en iemand anders weer dat je met zand moest mengen ofzo...? Heeft iemand meer uitleg???

Meer info: ik kreeg net te horen dat we een exsiccator moeten gebuiken en waarschijnlijk dat met het zand te maken had maar nu wil ik graag weten: Moet ik nou de halvarine eerst indampen en dan in die exsiccator doen?

Veranderd door dolfijnilja, 04 oktober 2006 - 09:56


#8

boterbloem_CF

    boterbloem_CF


  • >25 berichten
  • 51 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 16 oktober 2006 - 16:23

Ha hier ben ik nu ook mee bezig. :oops:





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures