Springen naar inhoud

bakproces


  • Log in om te kunnen reageren

#1

alibout

    alibout


  • >25 berichten
  • 45 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 27 oktober 2005 - 18:59

Hallow, zou iemand mij mischien willen helpe want ik kom er niet uit waar je op moet letten bij een bakproces.

alvast bedankt

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

alibout

    alibout


  • >25 berichten
  • 45 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 27 oktober 2005 - 19:34

mensen willen jullie a.u.b ook antwoorden als het kan, want ik moet het vanavond weten.

alvast bedankt

#3

Beryllium

    Beryllium


  • >5k berichten
  • 6314 berichten
  • Minicursusauteur

Geplaatst op 27 oktober 2005 - 19:37

Mjah...

Heb je al eens gezocht en gevonden??
You can't possibly be a scientist if you mind people thinking that you're a fool. (Douglas Adams)

#4

alibout

    alibout


  • >25 berichten
  • 45 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 27 oktober 2005 - 19:40

ja ik heb al wel eens gezocht, maar alleen het verkeerde gevonde, dat gaat over verzaadigde en onverzaadigde, wanneer je vetten moet vervangen, en waarom je het niet te warm mag laten worden.

#5

DrQuico

    DrQuico


  • >1k berichten
  • 2952 berichten
  • VIP

Geplaatst op 27 oktober 2005 - 20:04

Als het niet te warm mag worden. Waar moet je dan op letten bij het bakproces?

#6

alibout

    alibout


  • >25 berichten
  • 45 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 27 oktober 2005 - 20:13

ja dat wil ik dus ook weten, omdat het mij lijkt dat je niet alleen voor de temp. hoeft op te letten.

#7

Roytje

    Roytje


  • >250 berichten
  • 328 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 27 oktober 2005 - 20:49

Bedoel je het bakproces van bijv. een hamburger?

#8

alibout

    alibout


  • >25 berichten
  • 45 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 27 oktober 2005 - 20:51

nee in de taak gaat het over oliebollen, maar ik moet denk ik gewoon weten waar ik op moet letten bij het vet.

#9

DrQuico

    DrQuico


  • >1k berichten
  • 2952 berichten
  • VIP

Geplaatst op 27 oktober 2005 - 20:52

ja dat wil ik dus ook weten, omdat het mij lijkt dat je niet alleen voor de temp. hoeft op te letten.


Als je dan naast de temperatuur echt nog iets extra's wilt verzinnen dan zou ik zeggen de duur van het bakproces. Je moet het allemaal niet te moeilijk zien.

#10

alibout

    alibout


  • >25 berichten
  • 45 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 27 oktober 2005 - 20:58

@ DrQuico:

dus jij denkt dat je alleen op de temp hoeft te letten en niet op:
- een sterke geur of smaak krijgt
- verkleurt naar donkerbruin of zwart
- gaat walmen
- blijft schuimen na het toevoegen van snacks of frites

#11

DrQuico

    DrQuico


  • >1k berichten
  • 2952 berichten
  • VIP

Geplaatst op 27 oktober 2005 - 21:01

Oh, je had je antwoorden dus al?

Maar als de temperatuur goed is zul je de verschijnselen die je noemt niet zien, Tenzij je je frituurvet nooit vervangt.

#12

alibout

    alibout


  • >25 berichten
  • 45 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 27 oktober 2005 - 21:19

@ DrQuico:

dus als ik zoiets schrijf is het oke:

je moet goed opletten dat je frietuurvet op de goeie tereratuur is, want als je het te een te hoge temp. krijgt gaan er verschillende reacties plaats, ťťn daarvan is oxideren. Bij oxideren worden er onder andere koolwaterstoffen en txische carbonylverbindingen gevormd en die zijn erg slecht voor je, want koolwaterstoffen zijn kankerverwekkend.

#13

DrQuico

    DrQuico


  • >1k berichten
  • 2952 berichten
  • VIP

Geplaatst op 27 oktober 2005 - 21:31

Dat lijkt me een prima antwoord. Naast oxidatie vindt ook thermolyse plaats, oftewel de ontleding van verbindingen door verwarmen (zonder zuurstof).
Ik zou wel het laatste stukje van de laatste zin veranderen in: ..., want verscheidene koolwaterstoffen zijn kankerverwekkend.

PS. Let ook even op de spelling in het algemeen.

#14

alibout

    alibout


  • >25 berichten
  • 45 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 27 oktober 2005 - 21:40

@ DrQuico:
Ow keej heel erg bedankt, heb je iets van universiteit gedaan omdat je dr veel van weet, en als ik weer eens met een vraag (chemies, biologies of natuurkundig) zit waar ik niet egt uitkom kan ik dat altijd hier vragen.

ps. dat van me spelling komt omdat ik dislecties ben, maar daar hebben we microsoft word voor :lol:

#15

alibout

    alibout


  • >25 berichten
  • 45 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 27 oktober 2005 - 21:50

@ DrQuico:

ow ja is dr ook een speciale rede voor dat er geen zuurstof bij is, om dat jij zij ontleding van verbindingen door verwarmen (zonder zuurstof)?





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures